Roelie in actie tijdens duo-competitie
Roelie in actie tijdens duo-competitie

Duo-toernooi slaat aan

WIERDEN - Tafeltennisvereniging Effekt’74 houdt na afloop van de reguliere competitie een interne duo-competitie. In een duo-competitie spelen teams van twee spelers op een wedstrijdavond vijf partijen: vier enkelspelen en een dubbelspel. 

Omdat er grote verschillen in sterkte zijn tussen de spelers wordt er gewerkt met een handicap. Spelers met een lagere rating krijgen punten voor op spelers met een hogere rating. Hierdoor is elke partij spannend en heeft een speler met een lagere rating een goede kans om een game of zelf de hele partij te winnen van een speler met een hogere rating. En in de duo-competitie worden de games geteld, zodat er ook punten kunnen worden verdiend zelfs als de wedstrijd wordt verloren. Hierdoor is elke game weer een wedstrijd op zich!

In totaal hebben zich tien duo’s ingeschreven. De eerste wedstrijden werden afgelopen week gespeeld. Het ging er vaak fanatiek aan toe. Zo wist Roelie Woolderink haar twee enkelpartijen te winnen van spelers met een veel hogere rating. Twee duo’s wonnen al hun vijf wedstrijden, maar geen enkel duo haalde geen punten! Zelfs alle spelers wonnen tenminste één game.

De komende week gaat de duo competitie op woensdag- en vrijdagavond verder met speelronde 2. Publiek is uiteraard van harte welkom in Sportzaal Het Noordbroek, vanaf 20.00 uur.

Meer berichten