Roelie in actie tijdens duo-competitie
Roelie in actie tijdens duo-competitie

Duo-toernooi slaat aan

Algemeen

WIERDEN - Tafeltennisvereniging Effekt’74 houdt na afloop van de reguliere competitie een interne duo-competitie. In een duo-competitie spelen teams van twee spelers op een wedstrijdavond vijf partijen: vier enkelspelen en een dubbelspel. 

Omdat er grote verschillen in sterkte zijn tussen de spelers wordt er gewerkt met een handicap. Spelers met een lagere rating krijgen punten voor op spelers met een hogere rating. Hierdoor is elke partij spannend en heeft een speler met een lagere rating een goede kans om een game of zelf de hele partij te winnen van een speler met een hogere rating. En in de duo-competitie worden de games geteld, zodat er ook punten kunnen worden verdiend zelfs als de wedstrijd wordt verloren. Hierdoor is elke game weer een wedstrijd op zich!

In totaal hebben zich tien duo’s ingeschreven. De eerste wedstrijden werden afgelopen week gespeeld. Het ging er vaak fanatiek aan toe. Zo wist Roelie Woolderink haar twee enkelpartijen te winnen van spelers met een veel hogere rating. Twee duo’s wonnen al hun vijf wedstrijden, maar geen enkel duo haalde geen punten! Zelfs alle spelers wonnen tenminste één game.

De komende week gaat de duo competitie op woensdag- en vrijdagavond verder met speelronde 2. Publiek is uiteraard van harte welkom in Sportzaal Het Noordbroek, vanaf 20.00 uur.

De vluchtheuvel rond 1933.
Onthulling eerste project SKHE: De vluchtheuvel 5 uur geleden
Afbeelding
Veel positieve reacties over sportinstuif van De Welle 13 uur geleden
Samen met verschillende partijen willen de 14 Twentse gemeenten werken aan een vitale samenleving met ruimte voor iedereen.
Sport voor iedereen mogelijk maken 27 mrt, 18:04
Woonboulevard Almelo trapt de serie braderieën af met een Middeleeuwse Braderie. (Foto: Larissa van Zeist)
Stoomtrein rijdt op tweede paasdag 27 mrt, 13:57
Alle verenigingen zijn uitgenodigd om volgend jaar weer mee te doen met de competitie.
Kluppelshuizen 1 wint de klootschietcompetitie 27 mrt, 13:53
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 27 mrt, 08:06
Vaccinatie moet het kind al bij de geboorte goede bescherming bieden tegen kinkhoest.
GGD ziet ook hier de toename kinkhoest 26 mrt, 18:12
Afbeelding
Generatietuin weer klaar voor de lente en zomer 26 mrt, 11:57