<p>De bedoeling van de wandeling is om mensen met een verlies bij elkaar te brengen. (Foto: Evenmens, L. Smit)</p>

De bedoeling van de wandeling is om mensen met een verlies bij elkaar te brengen. (Foto: Evenmens, L. Smit)

Wandel ook mee met de Samen Verder Wandeling

WIERDEN - De komende maanden houdt Evenmens opnieuw iedere tweede zaterdag van de maand de Samen Verder wandeling in Wierden voor mensen die te maken hebben met rouw en verlies. De eerstvolgende wandeling is op 14 mei. 

Vroeg of laat krijgt iedereen in zijn leven een keer te maken met een verlies. Dat kan van alles zijn. Een dierbare overlijdt, je gaat scheiden of jij of je dierbare wordt ziek waardoor je toekomst er opeens anders uit ziet. Hoe fijn is het dan om er over te kunnen praten met mensen die je begrijpen en hetzelfde meemaken of hebben meegemaakt?

“Wandelen in de natuur helpt om je gedachten op een rij te zetten, maar ook om je zinnen te verzetten”, vertelt Ina Versmissen, consulente Evenmens. “Wandelen met een ander die ook in een vergelijkbare situatie zit als jijzelf, is prettig. Je helpt elkaar, deelt ervaringen en geeft tips. Het helpt je om de draad weer op te pakken en zorgt voor afleiding. Bovendien is wandelen gezond, je bent buiten en zo zet je letterlijk samen een stap verder.”

Tijdens de wandelingen staat vaak een thema centraal. Welke dat is, hangt af van de deelnemers. Deelname aan de wandeling is kosteloos. Aanmelden kan www.evenmens.nl of telefonisch via 0546 - 898 372. 

De wandeling start om 10.00 uur vanaf het station Wierden.

Meer berichten