Fluitsignaal klinkt voor Scoor een Boek

WIERDEN - Tien weken geleden startte Scoor een Boek!. Op 11 mei 2022, tijdens de feestelijke en sportieve afsluiting op de velden van Heracles Almelo, klinkt het fluitsignaal ter afsluiting van Scoor een Boek! 

Bijna 140 leerlingen uit groep 5 en 6 van basisscholen de Driesprong, Widerode, het Galjoen, de Kluinveenschool en de Mariaschool lazen zo veel mogelijk boeken in de klas én thuis. Tijdens de sportieve afsluiting bij Heracles Almelo wordt bekendgemaakt hoeveel boeken er zijn gelezen door de kinderen in Wierden. Op het veld van Heracles spelen de kinderen allerlei (voetbal)spelletjes om niet alleen boeken te scoren maar ook op het veld te scoren. Dit spellencircuit wordt georganiseerd door Stichting de Welle. Ook wordt er voor drinken en een snack gezorgd. Dit wordt gesponsord door AH Anjelierstraat en Jumbo Wierden.

Scoor een Boek! is een landelijk initiatief met een combinatie van sporten spelen en lezen. Met Scoor een Boek! willen Heracles en de aangesloten bibliotheken leerlingen bewust maken van lezen.

Meer berichten