Speciaal concert in de Dorpskerk

WIERDEN - In de Dorpskerk te Wierden zal op donderdagavond 5 mei het Bevrijdingsconcert worden gehouden. De organisten Gerard Bartels, Marco Borkent en Jan Willem Timmerman hebben weer een programma samengesteld, waarbij de muzikale stijlen en emoties in de volle breedte aan bod komen. 

In de hoofdrol staat het inmiddels 77-jarige Pels-orgel, een orgel met een bewogen geschiedenis en een eigen oorlogsverhaal. In 1942 werd opdracht gegeven tot de bouw van een modern drie klaviers orgel. Maar al spoedig liep de bouw vertraging op. Materiaalschaarste was in eerste instantie de boosdoener en het oorspronkelijke plan moest op diverse punten aangepast worden. Later kwam het project geheel tot stilstand, omdat het personeel ondergedoken zat. Na de bevrijding heerste er nog steeds materiaalschaarste, maar toch werd het orgel opgeleverd in augustus 1945.

Het programma begint om 20.00 uur en duurt een uur. De toegang is vrij, na afloop wordt er gecollecteerd voor de ‘Oologsgravenstichting’. Deze stichting is ook actief in Wierden en dragen hiermee bij aan de bewustwording dat vrede en vrijheid niet vanzelfsprekend is.

Meer berichten