Wandel ook mee met de Oranjetocht van Ambulare

WIERDEN - Volgens wandelvereniging Ambulare uit Wierden is wandelen één van de meest beoefende sporten in Nederland. Wandelen is laagdrempelig, veilig, op alle niveaus te beoefenen en toegankelijk voor alle doelgroepen. Juist daarom, en om de verschillende soorten wandelaars te bieden wat zij zoeken en op een verantwoorde manier in beweging te komen én te blijven kan een wandelvereniging belangrijk zijn. Daarom organiseert Ambulare wederom de inmiddels traditionele Ambulare-Oranjetocht, een landelijke wandeltocht van 5, 10, 20, 30 en 40 km.

Het evenement begint ‘s morgens om 08.00 waarbij de deelnemers van de twee langste afstanden, de 30 km en de 40 km hun eerste stappen naar het buitengebied van Wierden en omstreken zetten. Starten voor de langste afstanden kan tot 9.00 uur. Tussen 9.00 en 11.00 uur kan aan de overige afstanden worden begonnen. De wandeling gaat dit jaar onder meer door de Wierdense buurtschappen Notter en Zuna waarna via de oost- en noordkant van Nijverdal en de Sallandse Heuvelrug langs de meanderende Regge weer richting de finish wordt gelopen. 

Start is bij Theehuys Grimberg aan de Grimbergerweg 5 in Notter. Inschrijfgeld bedraagt voor leden KWBN 3,50 euro en voor niet-leden 4,50 euro.

Meer informatie op www.ambulare.org

Meer berichten