<p>Van de paasvuren tot het paasverhaal, RTV Oost pakt weer mooi uit met de paasprogrammering komend weekend. (Foto: Wirelab - Hermen Gerrits)</p>

Van de paasvuren tot het paasverhaal, RTV Oost pakt weer mooi uit met de paasprogrammering komend weekend. (Foto: Wirelab - Hermen Gerrits)

(Foto: Wirelab - Hermen Gerrits)

RTV Oost weer volop in paassfeer!

TWENTE - De paasdagen staan weer voor de deur. Eén van de mooiste feesten van het jaar. In Twente vieren we dit volop, waarbij veel dorpen en steden zo hun eigen gebruiken hebben. Hoe je de paastraditie ook viert - of het nu meelopen is met het vlöggel’n in Ootmarsum of gewoon alleen een paasontbijt en familiebezoek - het belooft een mooie week te worden.

Ook RTV Oost pakt deze paasdagen weer uit met een gezellig paasprogramma. Op eerste paasdag zie je een prachtige registratie van het passieverhaal en zijn zij live bij het aansteken van het paasvuur in Dijkerhoek. Op tweede paasdag is er natuurlijk de Zoek het ei-speurtocht en blikken ze uitgebreid terug op de actie ‘Geef kleur aan noodhulp’ van het Rode Kruis in Park de Wezenlanden in Zwolle.

PasenLive

Op eerste paasdag kun je op TV Oost kijken naar PasenLive. Een prachtig uitgewerkt paasverhaal waarin het tweeduizend jaar oude passieverhaal samenkomt met het leven van vandaag. Het verhaal speelt op bekende plekken in Flevoland en in Kampen. Met prachtige muziek, zang, beeld en geluid komt Pasen heel dichtbij. Op eerste paasdag te zien om 19.00 uur, herhaling om 22.00 uur.

Poasboakes
het begin van de lente

In deze live-uitzending op eerste paasdag staat de traditie van de poasboakes (paasvuren) centraal. Vanaf locatie Paasvuur Dijkerhoek gaan ze de sfeer proeven en praten ze met bouwers en omstanders. Dit jaar is er weer een heuse strijd om de hoogste poasboake. Maandenlang bouwde de jeugd van buurtschappen Dijkerhoek, Holterbroek, Beuseberg en Espelo elke vrije minuut aan hun eigen boake. Op eerste paasdag om 20.10 uur, met herhaling om 23.10 uur.

Geef kleur aan noodhulp

Het Rode Kruis vraagt met de actie ‘Geef kleur aan noodhulp’ aandacht voor mensen in nood als gevolg van natuurramp of conflict. In Park de Wezenlanden in Zwolle kan iedereen live mee komen kleuren aan een groeiend kunstwerk dat speciaal ontworpen is door kunstenaar Hedof. Hoe meer ingekleurde vakjes, hoe groter het kunstwerk wordt en hoe meer mensen in nood geholpen kunnen worden. RTV Oost volgt de actie die van 14 t/m 18 april plaatsvindt. Op tweede paasdag zie je een uitgebreide samenvatting van het project. Het is zeker in deze uitdagende tijd goed om stil te staan bij mensen die het aanzienlijk moeilijker hebben dan wij hier in Nederland rond de paasdagen. Het meest actuele voorbeeld is uiteraard de voortdurende oorlog in Oekraïne. Op tweede paasdag is de actie te zien om 17.10 uur, met herhaling elk uur.

Zoek het ei

Eindelijk mag het weer! De RTV Oost-paashazen verstoppen dit jaar weer 20 eieren in onze provincie in de 10e editie van Zoek het ei. 19 zilveren en 1 gouden ei, wie de eieren vindt wint mooie prijzen. Op Radio en TV Oost volg je tussen 10.00 en 17.00 uur de zoektocht en krijg je alle aanwijzingen die leiden naar de vindplaats. Alle informatie vind je op www.rtvoost.nl/zoekhetei. ’s Avonds zie je op TV Oost een uitgebreide samenvatting om 17.35 uur. Deze wordt elk uur herhaald. De zoekactie is elk jaar weer een leuke traditie, ook zeker voor mensen die thuis blijven maar actief kijken óf ze de plekken kunnen raden. RTV Oost zal gedurende de dag veel mooie plekjes in de regio bezoeken om verslag te doen van deze zoektocht naar de verstopte eieren.

Meer berichten