Twee vitrines vol museaal metrologisch erfgoed

WIERDEN - Gerard Warburg en André van Vuuren, conservatoren van het internetmuseum www.oudegewichtjes.nl hebben ervoor gezorgd dat de stichting ‘Behoud van ‘t Oud’ twee vitrines vol museaal metrologisch erfgoed mochten ontvangen van de familie Lambers uit Den Haag.

De familie heeft deze stukken destijds geërfd van hun neef, die sinds jaar en dag verzamelaar was met een zwak voor Meten en Wegen. Alle eer aan hen, omdat zij het besef hadden ervoor te zorgen dat ook anderen van dit moois te doen laten genieten.
De vitrines die het internetmuseum www.oudegewichtjes.nl kreeg van de familie Lambers uit Den Haag zijn gevuld met een aantal series messing gewichten van 2 KG tot 1 gram voor de gewone en fijne weging, zinken oorlogsgewichten, ellestokken, eierwegers, analytische gewichten, bakkerijgewicht, melk- en oliematen, een goud- en huishoudweegschaal veerunsters en brievenwegers.
Opa’s en oma’s, maar ook vaders en moeders, hoor je bij het zien zeggen “o, dat hadden wij, of mijn opa en oma, vroeger ook thuis.” Daar doen Warburg, Van Vuuren en de Stichting Behoud van ‘t Oud het voor.

Meer berichten