<p>Open bijeenkomst van de IJsselacademie als start van &#39;Sporen van het Slavernijverleden in Overijssel&#39;</p>

Open bijeenkomst van de IJsselacademie als start van 'Sporen van het Slavernijverleden in Overijssel'

Op zoek naar sporen van slavernijverleden

Het onderzoek van de IJsselacademie naar de sporen van het slavernijverleden in Overijssel wordt op 20 januari online afgetrapt. Bij deze bijeenkomst is iedereen welkom die geïnteresseerd is in dit onderwerp. 

REGIO - Historicus van de IJsselacademie Martin van der Linde gaat tijdens zijn onderzoek op zoek naar de rol die Overijssel heeft gespeeld in het slavernijverleden. Dat kan variëren van Overijsselaars die aandelen hebben gehad in plantages, (ex-)slaven die naar Overijssel zijn gebracht of provinciegenoten die zich juist bezighielden met de afschaffing van de slavernij. 

De resultaten van het onderzoek zullen de basis vormen voor een onderwijsproject voor groep 7 en 8 van de basisschool. Ook worden de resultaten gepresenteerd in een (online) publicatie. Dit alles gebeurt door de samenwerking van de IJsselacademie met Comité 30 juni/1 juli, Stichting Stil Verleden en educatief bureau Komvoor.  

Iedereen die geïnteresseerd is in het onderzoek of een bijdrage eraan wil leveren, wordt door de IJsselacademie van harte uitgenodigd voor de online bijeenkomst op donderdag 20 januari om 20.00 uur. Aanmelden voor deze open bijeenkomst kan op de website: www.ijsselacademie.nl/kick-off

Meer berichten