<p>Gerrie Veldhuizen overhandigt namens de Crea-Club Wierden de cheque ter waarde van 700,- euro aan Jen&eacute; Wessels en Roelien van Leussen van De Piet.</p>

Gerrie Veldhuizen overhandigt namens de Crea-Club Wierden de cheque ter waarde van 700,- euro aan Jené Wessels en Roelien van Leussen van De Piet.

(Foto: )

De Piet ontvangt cheque

Dagvoorziening Carintreggeland, gevestigd bij Zorgboerderij De Piet aan de Voorbroeksweg 3 in Enter (buurtschap Ypelo), heeft op woensdag 12 januari een cheque ter waarde van 700 euro ontvangen van de Crea-club Wierden. Medewerkers Jené Wessels en Roelien van Leussen van Carintreggeland De Piet waren blij verrast en namen de cheque dankbaar in ontvangst van Gerry Veldhuizen namens de Crea-club Wierden.

ENTER/WIERDEN - “Dit jaar bestaan we vijftien jaar en dat willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan voor onze deelnemers”, aldus Wessels. De deelnemers (senioren) zijn één of meerdere dagen per week bij De Piet en zij komen met name uit Wierden, Rijssen, Enter en Almelo.

De Crea-club Wierden bestaat uit een groep van acht dames uit respectievelijk Wierden en Almelo. Zij maken al heel wat jaren de mooiste kaarten zoals felicitatie- en beterschapskaarten, kerstkaarten en kaarten voor andere gelegenheden. Dit zijn kleurrijke kleine kunstwerkjes met veel knip- en plakwerk om een reliëf op de kaarten te krijgen. Tevens staan er op veel kaarten mooie borduursels. De start van de Crea-club Wierden vond plaats in 2003 door een paar dames van de groep die allemaal lid waren van hetzelfde zangkoor. “We vonden kaartjes maken allemaal leuk om te doen vandaar dat we er gezamenlijk mee begonnen zijn. In het begin maakten we alleen kerstkaarten en verkochten deze om de kas van ons koor te spekken. Gaandeweg kwam er steeds meer vraag naar andersoortige kaarten en toen zijn we daarmee aan de slag gegaan”, aldus Veldhuizen. 

De dames van de Crea-club maken de kaarten sinds de coronatijd ieder in eigen huis. Veldhuizen: “Voorheen kwamen we ongeveer één keer per maand op een maandagmorgen bij elkaar bij mij thuis maar nu dus niet meer. Wel komen de dames regelmatig bij mij het materiaal ophalen dat of gekocht is bij een winkel of via internet. Dit wordt uit onze gemeenschappelijke pot betaald. We overleggen wie wat doet aangaande het knip-, plak- en borduurwerk op de kaarten en een ieder neemt wat materiaal mee om thuis verder aan de kaarten te werken.” Het blijkt dat de één liever knipt en plakt en de ander juist liever borduurt. De verkoop is ook vanuit huis. 

De kaarten kosten 1 euro of 1,20 euro per stuk. Voor meer informatie over het aanschaffen van leuke kaarten voor allerlei gelegenheden: Gerry Veldhuizen, tel. 0546-571153. Zie ook de Facebookpagina facebook.com/creaclubwierden

Meer berichten