<p>Presentator Daniel Godinho Veiga volgt mensen die zich willen redden op de computer en smartphone.</p>

Presentator Daniel Godinho Veiga volgt mensen die zich willen redden op de computer en smartphone.

(Foto: )

RTV Oost zendt educatieve tv-serie ‘Klik ‘m aan’ uit

TWENTE - Jezelf redden op de computer of smartphone is niet altijd vanzelfsprekend voor iedereen. De maatschappij vraagt steeds meer digitale vaardigheden van ons. WhatsAppen, online zorgkosten declareren of een vaccinatie-afspraak maken, voor veel mensen is het ingewikkeld. In de zevendelige tv-serie ‘Klik ‘m aan’ gaat presentator Daniel Godinho Veiga in gesprek met mensen over hun digitale kennis.

In ‘Klik ‘m aan’ worden inwoners van Overijssel aangemoedigd om aan te haken bij de digitale samenleving. Verschillende onderwerpen op het gebied van digitalisering worden op een laagdrempelige manier behandeld. 

Hoe werkt een tablet of een computer, wat kan men met WhatsApp en hoe kan een digitaal fotoalbum gemaakt worden? Ook is er aandacht voor digitale zorg van specialist of huisarts, inloggen met DigiD en wordt uitgelegd hoe men zich veilig op het internet kan begeven. Presentator Daniel Godinho Veiga volgt mensen die niet langer aan de zijlijn willen blijven staan, maar zich willen redden op de computer en smartphone. Zij willen bijvoorbeeld FaceTimen met kleinkinderen, een cadeautje online kopen, online bankieren, en volgen hiervoor bijvoorbeeld een cursus bij de bibliotheek.
De tv-serie ‘Klik ‘m aan’ is vanaf donderdag 13 januari te zien op TV Oost om 17.30 uur. De afleveringen worden op donderdagavond en elke zaterdag herhaald. Meer informatie over de uitzendingen en de tijdstippen is te vinden op www.rtvoost.nl/klikaan.
‘Klik ‘m aan’ wordt gemaakt door Apex Audio Visuals. Het programma is een onderdeel van Taal Werkt!, een initiatief van het Netwerk van Overijsselse Bibliotheken.

Meer berichten