<p>De kaskraker &#39;de Beentjes van Sint-Hildegard&#39; wordt door TV Oost op 27 december uitgezonden.</p>

De kaskraker 'de Beentjes van Sint-Hildegard' wordt door TV Oost op 27 december uitgezonden.

(Foto: Maarten van Keller)

RTV Oost heeft aangepast programma

Rondom de komende feestdagen heeft RTV Oost de programmering aangepast. Zo zullen de traditionele Kerstnachtdienst in streektaal en Kroamschudd’n in Mariaparochie worden uitgezonden. Ook de Twentse kaskraker ‘de Beentjes van Sint-Hildegard’ is te zien.

TWENTE - In de laatste dagen voor kerst bezorgt het komisch duo De Gladjakkers kerstbomen bij Overijsselaars die het verdienen in ‘den’n-boom’. Een serieuze aangelegenheid, maar met De Gladjakkers valt er ook genoeg te lachen. Te zien van 20 tot en met 23 december om 17.20 uur. De uitzending wordt elk uur herhaald.

Diner veur ene

Het kerstgevoel is niet compleet zonder Diner veur ene. De open haard brandt, de tafel is gedekt, butler James serveert het diner voor vrouw Jannink. Alle gasten zijn aanwezig, of toch niet? Een hilarische kerstklassieker met een Twentse twist met Laus en Jonne Steenbeeke. Diner veur ene is te zien op TV Oost op 22 december om 18.30 uur, 26 december om 17.10 uur. De uitzending wordt op beide dagen elk uur herhaald.

Kerstnachtdienst in streektaal

De kerstnachtdienst in de streektaal komt dit jaar vanuit de protestantse Martinuskerk in Markelo. Dit jaar is het thema: ‘t Mirakel van Maarkel’. De dienst wordt geheel in de Overijsselse dialecten gesproken. Voorgangers zijn ds. Klaas van der Kamp, secretaris van de Raad van Kerken, en bisschoppelijk vicaris Ronald Cornelissen. Lezers in deze dienst zijn Gerdien Pinkert en Harrie Scholtmeijer. De muzikale omlijsting komt van het koor Enjoy, op orgel Gerrolt Droogsma, trompet Wim Schottink en fagot Gerjanne Dannenberg. De opnamen zijn dit jaar zonder publiek in de kerk. Deze dienst wordt uitgezonden op TV Oost op 24 december om 20.00 en 23.00 uur, 25 december om 09.00 en 15.00 uur. De dienst wordt ook uitgezonden op Radio Oost op eerste kerstdag om 07.00 uur.

Kroamschudd’n

Herman Finkers vertelt op geheel eigen wijze het kerstverhaal in een komische tekenfilm met tekeningen van John Croezen. In ‘Kroamschudd’n in Mariaparochie’ wordt Jezus Christus geboren in het Twentse Mariaparochie als zoon van timmerman Spieker-Jozef en zijn vrouw Marie. Op 24 december om 17.10, 18.10 en 19.10 uur te zien op TV Oost. Deze uitzending wordt later nog een aantal keer herhaald.

The Christmas Night

Het muzikale hoogtepunt van eerste kerstdag is The Christmas Night, dé Night of the Proms van het Oosten. Swingende gospelnummers, poppy kerstsongs en klassieke orkeststukken wisselen elkaar af. Steek de kaarsjes maar vast aan en geniet. The Christmas Night wordt uitgezonden op 25 december om 17.10 uur. De uitzending wordt om het uur herhaald.

Scrooge, het verhaal

Ga mee in het magische verhaal van de rijke man, Ebenezer Scrooge. De verbitterde gierigaard is eenzaam en alleen. Hij heeft geen plezier in het leven en al helemaal niet in kerst. Maar zou dit veranderen wanneer hij belangrijk bezoek krijgt op de avond voor kerstmis? Het verhaal van Scrooge in een prachtige vertelling en theatervoorstelling voor het hele gezin. TV Oost zend Scrooge uit op 25 december om 16.00 en 18.20 uur. De uitzending wordt daarna om het uur herhaald.

In 100 uur het jaar uit

Op derde kerstdag, maandag 27 december, beginnen het aftellen naar het nieuwe jaar. RTV Oost gaat in 100 uur het jaar uit met mooie terugblikken op 2021, theater, documentaires en film. De aftrap op TV Oost is om 20.00 uur met de kaskraker ‘De Beentjes van Sint-Hildegard’. Komisch drama met Herman Finkers, Johanna ter Steege en Leonie ter Braak. Gedda houdt zó veel van Jan dat hij het er na 35 jaar ineens benauwd van krijgt. En een kat in het nauw maakt rare sprongen.... De Beentjes van Sint-Hildegard is bij TV Oost te zien op maandag 27 december om 20.00 uur.

Kerst bij Radio Oost

Tijdens beide kerstdagen kun je bij Radio en TV Oost luisteren en kijken naar het programma Kerst bij Oost. Op eerste kerstdag verzorgen Dorothy Oosting en Oene Loonstra een speciale kerstuitzending met live om 13.00 uur de kersttoespraak van Koning Willem Alexander. Paula Keizer en Jan Willem Kobes presenteren op tweede kerstdag een gezellige kerstshow. TV Oost en Radio Oost: 25 en 26 december van 10.00 tot 15.00 uur.

Meer berichten