Tweede druk van Land van vele bruggen verschenen

Na het verschijnen van ‘Land van vele bruggen, het verhaal van mijn vader’ werd de schrijfster Bela Ruth Samuel Tenenholtz overstelpt met mails van lezers die bijzonder getroffen waren door haar verhaal. Het boek was dan ook snel uitverkocht. 

WIERDEN - Inmiddels is de tweede druk verschenen. Land van vele bruggen is een met feiten onderbouwde familiekroniek. De auteur schetst een aangrijpend en heel persoonlijk beeld van de vervolging en het verzet van de Joden in Overijssel. Niet alleen de slachtoffers worden gevolgd in hun fatale strijd, ook komen de helden aan bod die zich niet wilden laten wegvoeren. Bijzonder is het verhaal van twee jonge Joodse mannen uit Holten die heel Europa doortrekken om uiteindelijk via Amerika in Groot-Brittannië aan de strijd tegen het nazisme te kunnen deelnemen. Door minutieus archiefonderzoek te combineren met haar schrijftalent is Bela Ruth Samuel er in geslaagd een uniek inzicht te bieden in het leven van Joden in Overijssel tijdens en na de holocaust.

Nieuw gevecht

Wanneer de vader van de schrijfster na de oorlog met zijn gezin herenigd wordt, begint voor hem een nieuw gevecht. Tegen de overheid die hem zijn huis en die bezittingen van zijn vermoorde familieleden ontzegt. Tegen het echtpaar dat meent recht te hebben op zijn jongste dochter, die zij enkele jaren als hun eigen kind hebben beschouwd. Een strijd die David Simon Samuel uiteindelijk wint, maar waarvoor hij een grote prijs moet betalen.

Land van vele bruggen is verkrijgbaar in de boekhandels in Hellendoorn, Nijverdal, Wierden, Rijssen en Holten en kost 13,50 euro.

Meer berichten