<p>Johanna ter Steege wil samen met filmmaker Erik Willems het verhaal over Twente vertellen.</p>

Johanna ter Steege wil samen met filmmaker Erik Willems het verhaal over Twente vertellen.

Oude amateurfilmbeelden gezocht

Wat maakt Twente tot Twente? In een film over een eeuw Twente, met alleen maar beelden van vroeger willen actrice Johanna ter Steege en filmmaker Erik Willems het verhaal over Twente vertellen. Deze avondvullende bioscoopfilm ‘Twente op film’ wordt voor de zomer van 2022 uitgebracht en zal daarna ook te zien zijn bij RTV Oost. 

TWENTE - “Er is veel gefilmd in Twente in de laatste honderd jaar. Oude Polygoonjournaals en bedrijfsfilms, ze zijn nog in de filmarchieven te vinden. Toch vertellen die films niet het hele verhaal. Er ontbreken nog alledaagse filmbeelden, amateurfilms die nu nog in kasten en op zolders liggen. Wij zijn op zoek naar bewegende beelden die alles zeggen over het land tussen Regge en Dinkel”, aldus Johanna en Erik.
Zij zoeken films die een intiem inkijkje geven in het leven van alledag, met zijn hoogte- en dieptepunten. Dat kan van alles zijn. Straatbeelden, het wassen van de auto, feesten en evenementen, Palmpasen, sportwedstrijden, de winters van vroeger, het boerenbedrijf, festivals. In kleur of zwart wit, met of zonder geluid. Dus kijk op zolder of vraag familie of vrienden naar oude films, en wie weet zijn de beelden wel terug te zien op het witte doek.

Alle informatie over het filmproject van Johanna ter Steege en Erik Willems is te vinden op de website www.twenteopfilm.nl. Hier is ook meer te lezen over het project, de makers en wat er met de amateurfilmbeelden gebeurt.

Kijk- en brengdagen

Wie oud filmmateriaal heeft, kan met de filmpjes naar het Historisch Filmcafé Twente komen. In 2022 organiseert Twente op film drie breng- en kijkdagen. Aanmelden is niet nodig, maar wordt wel gewaardeerd. Stuur een mail naar info@twenteopfilm.nl met de dag. Tussen 10.00 en 15.00 uur kunnen filmpjes ingeleverd worden, de koffie staat klaar op donderdag 6 januari in de Museumfabriek in Enschede, donderdag 13 januari in het Rijssens Museum en woensdag 19 januari in het Oyfo Techniek Museum in Hengelo.

Meer berichten