<p>De 4D-makelaars werden bedankt voor de hulp bij het realiseren van mooie initiatieven vanuit de inwoners van Overijssel.</p>

De 4D-makelaars werden bedankt voor de hulp bij het realiseren van mooie initiatieven vanuit de inwoners van Overijssel.

(Foto: Femke Teussink)

Inwoners bedenken samen mooie initiatieven

“Wij zijn blij met de 4D-aanpak, die Stimuland in opdracht van ons heeft ontwikkeld. Het slaat goed aan in de samenleving. Het heeft intussen al geleid tot honderden initiatieven vanuit de Overijsselse samenleving, die we zo een stapje verder konden brengen. Nu is het tijd om de makelaars onderdeel van ons beleid te maken”, aldus Roy de Witte, gedeputeerde van de provincie Overijssel. 

OVERIJSSEL - Roy de Witte bedankte onlangs de huidige 4D-makelaars en Stimuland voor de fijne samenwerking en mooie initiatieven die zijn gerealiseerd. “Inwoners bedenken samen de mooiste initiatieven om hun omgeving mooier te maken. Want inwoners weten zelf het beste hoe zij hun omgeving aantrekkelijk willen houden of maken. De 4D-makelaars geven bewoners ondersteuning, advies of handgeld.” 

De afgelopen jaren waren er vijf 4D-makelaars in Overijssel. Zij hielpen zo’n 775 initiatiefnemers in Overijssel met ideeën over gezondheid, vitaliteit, buurthuizen, maatschappelijke initiatieven, vrijwilligers en een inclusieve samenleving. Na dit jaar stopt de overeenkomst tussen de Provincie Overijssel en Stimuland. Vanaf volgend jaar worden de 4D onderdeel van het team sociale kwaliteit van de provincie.

Meer berichten