Afbeelding

Ouderenfonds verlengt Grote Kerstkaartenactie

Algemeen

Het Nationaal Ouderenfonds verlengt de zevende editie van de Grote Kerstkaartenactie tot en met zaterdag 18 december. Iedereen in Nederland heeft een week extra de tijd om kerstkaarten voor ouderen te schrijven, dichten of knutselen en op te sturen naar het Ouderenfonds.

TWENTE - “Deze tijd rondom de feestdagen is voor veel ouderen een extra moeilijke periode. Nu dat veel activiteiten, zoals de kerstdiners van het Ouderenfonds, zijn afgelast voelen veel ouderen zich eenzaam en is een kerstkaartje éxtra welkom”, aldus het Ouderenfonds. Met de verlenging hoopt men nog meer ouderen te bereiken met een kerstwens, waaronder de ouderen die nu niet naar een kerstdiner kunnen.

Het Ouderenfonds zorgt er samen met PostNL voor dat kaarten voor de Grote Kerstkaartenactie vóór kerst worden bezorgd bij ouderen in woonzorgcentra door het land. Het Ouderenfonds laat weten dat particulieren die de deadline niet halen de kaarten direct bij ouderen in de eigen omgeving in de bus kunnen doen. “Zo krijgt de landelijke actie grote lokale kracht en worden verschillende generaties met elkaar verbonden.”

Lesmateriaal

Scholen kunnen lesmateriaal over de actie van Kidsweek downloaden en in de klas gebruiken. Dit gaat in op vragen als “Hoe schrijf ik een aanhef en hoe verwoord ik mijn boodschap?”. Ambassadeur Jozua Douglas zorgt voor inspiratie en glittertips met een speciaal opgenomen filmpje. 

Schrijf mee 

Kies een mooie kaart uit of maak er zelf één of twee, of een heleboel. Schrijf een warm berichtje voor een oudere. Wie weet wordt er wel een kaartje teruggestuurd bij vermelding van naam en adres. Dit is vanzelfsprekend geen vereiste. Plak een postzegel en stuur de kaart(en) vóór 18 december naar het Ouderenfonds: Het Nationaal Ouderenfonds, Postbus 115, 3800 AC Amersfoort. Voor meer informatie en instructie kun je terecht op de website van het Nationaal Ouderenfonds.

De Grote Kerstkaartenactie wordt mede mogelijk gemaakt door PostNL en Kidsweek.

ouderenfonds.nl

De vluchtheuvel rond 1933.
Onthulling eerste project SKHE: De vluchtheuvel 16 uur geleden
Afbeelding
Veel positieve reacties over sportinstuif van De Welle gisteren
Samen met verschillende partijen willen de 14 Twentse gemeenten werken aan een vitale samenleving met ruimte voor iedereen.
Sport voor iedereen mogelijk maken 27 mrt, 18:04
Woonboulevard Almelo trapt de serie braderieën af met een Middeleeuwse Braderie. (Foto: Larissa van Zeist)
Stoomtrein rijdt op tweede paasdag 27 mrt, 13:57
Alle verenigingen zijn uitgenodigd om volgend jaar weer mee te doen met de competitie.
Kluppelshuizen 1 wint de klootschietcompetitie 27 mrt, 13:53
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 27 mrt, 08:06
Vaccinatie moet het kind al bij de geboorte goede bescherming bieden tegen kinkhoest.
GGD ziet ook hier de toename kinkhoest 26 mrt, 18:12
Afbeelding
Generatietuin weer klaar voor de lente en zomer 26 mrt, 11:57