Laat je zien bij de bushalte

Algemeen

WIERDEN - “Niet alleen voor de wachtende reizigers is het belangrijk om zichtbaar te zijn. Ook voor de buschauffeurs is het fijn als reizigers zichzelf op tijd én goed laten zien. Zo kunnen chauffeurs op tijd stoppen. Daarnaast blijft reizen met de bus in donkere tijden zo veilig mogelijk voor iedereen. De makkelijkste manier om jezelf zichtbaar te maken, is door te zwaaien met de zaklamp van je telefoon.

Busreizigers die bij een halte staan te wachten, hebben niet altijd door dat ze niet goed zichtbaar zijn voor de buschauffeurs. Remco Hagen is buschauffeur bij Keolis. “Op de fiets is het heel normaal om jezelf goed te laten zien in het donker. Je doet de lampen aan. Maar wanneer je in het donker bij een bushalte staat, beseft niet iedereen dat dit voor de chauffeur vaak lastig is om te zien. Bijvoorbeeld wanneer het regent. Of als de bushalte niet verlicht is. Soms vraag ik een reiziger om eens mee te kijken of er mensen bij de volgende bushalte staan. Ze zijn dan vaak verbaasd over hoe lastig dat te zien is. Dus daarom, laat je zien! Want we nemen je natuurlijk graag mee!”

Met een campagnevideo, te zien op www.youtube.com/watch?v=4EH8HP2hC1k, probeert Twents dit duidelijk te maken aan iedereen.

Het eerste exemplaar van de recreatiekrant is op dinsdag 9 april door wethouder Richard Kortenhoeven in ontvangst genomen.
Veelzijdige recreatie in Wierden vastgelegd in de recreatiekrant 1 uur geleden
Erik van der Ley tijdens optreden vrijwilligersavond.
Belangrijke week voor teams Effekt'74 13 uur geleden
Gemeente Wierden en Landschapsvereniging De Reggestreek zijn tevreden over het verloop van de actie zaadmengsels. V.l.n.r. wethouder Gertjan ten Brinke, Bert Ooms, Jan Nollen en Jolande Hofman.
Gemeente Wierden bloeit op door zaadmengsels actie 15 uur geleden
Gamma Almelo geeft verftips voor het buiten-hout.
Gamma Almelo geeft schildertips 13 apr, 07:58
Wieteke Campschreur (35) en Henk Noordanus (62)
Het geeft voldoening om te voelen hoeveel je van betekenis kan zijn 10 apr, 14:01
Gamma Almelo geeft verftips voor het buiten-hout.
Gamma Almelo geeft schildertips 10 apr, 07:58
Afbeelding
'Zacht en zuiver water in huis heeft zóveel voordelen!' 9 apr, 13:53
Het zomerseizoen van 2024 omarmt rust, natuur en eenvoud.
Modeflitsen tijdens de koopzaterdag 9 apr, 11:54