Laat je zien bij de bushalte

WIERDEN - “Niet alleen voor de wachtende reizigers is het belangrijk om zichtbaar te zijn. Ook voor de buschauffeurs is het fijn als reizigers zichzelf op tijd én goed laten zien. Zo kunnen chauffeurs op tijd stoppen. Daarnaast blijft reizen met de bus in donkere tijden zo veilig mogelijk voor iedereen. De makkelijkste manier om jezelf zichtbaar te maken, is door te zwaaien met de zaklamp van je telefoon.

Busreizigers die bij een halte staan te wachten, hebben niet altijd door dat ze niet goed zichtbaar zijn voor de buschauffeurs. Remco Hagen is buschauffeur bij Keolis. “Op de fiets is het heel normaal om jezelf goed te laten zien in het donker. Je doet de lampen aan. Maar wanneer je in het donker bij een bushalte staat, beseft niet iedereen dat dit voor de chauffeur vaak lastig is om te zien. Bijvoorbeeld wanneer het regent. Of als de bushalte niet verlicht is. Soms vraag ik een reiziger om eens mee te kijken of er mensen bij de volgende bushalte staan. Ze zijn dan vaak verbaasd over hoe lastig dat te zien is. Dus daarom, laat je zien! Want we nemen je natuurlijk graag mee!”

Met een campagnevideo, te zien op www.youtube.com/watch?v=4EH8HP2hC1k, probeert Twents dit duidelijk te maken aan iedereen.

Meer berichten