Uitreiking Overijsselse Vrijwilligersprijs 2021

WIERDEN - 2021 is het nationaal jaar van de vrijwilliger. Reden voor de provincie Overijssel om 100 prijzen uit te reiken aan mensen die zich inzetten voor anderen en hun omgeving, zonder ervoor betaald te worden. Arie Maat, André Kuipers, Art Geerling en de Generatietuin Wierden mochten een prijs in ontvangst nemen. 

Statenlid Yvonne Koolhaas heeft samen met Ria Maassen van den Brink van Stichting De Welle Wierden de prijzen uitgereikt. Tevens werd door Koolhaas en Erik de Kruijf een ‘groene’ vrijwilligersprijs uitgereikt namens de provincie.

André ontving de prijs, omdat hij erg actief is voor de mensen in Enter. Hij regelt veel voor de personenalarmeringen bij de mensen thuis. Verder helpt hij mensen met voorkomende klussen als het gaat om de computer. Ook zet hij zich in voor de kerk.


Arie mocht als voorzitter van Stichting Maaltijdvoorziening Enter de Overijsselse Vrijwilligersprijs 2021 in ontvangst nemen. De stichting is een groep van 15 vrijwilligers, allemaal ouder dan 65 jaar. Zij verzorgen zeven dagen per week een warme maaltijd bij ouderen en/of hulpbehoevenden. Dit doen ze zelfs onder barre omstandigheden als sneeuw, gladheid, storm en regen. Deze vrijwilligers hebben hun taak ook tijdens corona met de nodige aanpassingen altijd uitgevoerd. 


Ook Art, 22 jaar, viel in de prijzen. Hij is de duizendpoot van korfbalvereniging Blauw-Zwart in Wierden. Naast dat hij zelf in een team speelt zet hij zich in voor de vereniging: trainer-coach van de jeugd, in coronatijd invaltrainer vanwege onderbezetting, lid van de ontspanningscommissie, clubscheidsrechter, invalscheidsrechter, organiseerde en presenteerde in lockdowntijd een Sinterklaasjournaal, organiseerde en presenteerde een online bingo, doet de afwas op het jaarlijks kamp, maakt het clubhuis schoon als er te weinig mankracht is, helpt het bestuur het park coronaproof te maken, is redacteur van het papieren clubblad, is positief kritisch op beleidsstukken tijdens ALV’s en vertegenwoordigt de belangen van de vereniging in een denktank in Wierden.

De Generatietuin ontving de ‘groene’ vrijwilligersprijs. De Generatietuin wil een toegankelijke tuin zijn voor iedereen, om natuur dichter bij de mens te brengen. Dit proberen ze te bereiken met een boomgaard, poel, insectenhotel, moestuin, knotwilgen, bijenstal en (later) een bezoekerscentrum. Ze doen dit met veel verschillende vrijwilligers, jong en oud. De toekenning van deze prijs door de provincie gebeurde in nauwe samenwerking met groene organisaties.

Meer berichten