‘Kom jij ons team versterken?’

Stichting Duurzame Energie Wierden-Enter zoekt nieuwe vrijwilligers die zich willen inzetten als energiecoach of energieadviseur.

WIERDEN - Wij willen de duurzaamheid in onze gemeente bevorderen. Daarom geven vrijwilligers van ons Energieloket voorlichting aan inwoners over het verduurzamen van hun woning”, aldus de stichting. “Met de stijgende energieprijzen krijgen we steeds meer vragen over isolatie, warmtepompen en de energierekening. We willen inwoners actief benaderen om hun hierbij behulpzaam te zijn. Zo heeft het Energieloket wekelijks spreekuur (elke woensdag van 16.00 tot 18.00 uur), maken we gratis warmtescans en bezoeken we mensen thuis voor een advies op maat.”

Wie als energiecoach aan de slag wil, moet het leuk vinden om bij de mensen thuis te komen en hen helpen met bespaartips en het verlagen van de energiekosten. Sommige huiseigenaren willen investeren in zonnepanelen, isolatie of een warmtepomp. Om hen te kunnen adviseren is meer kennis vereist. Hiervoor zoekt de stichting een Energieadviseur die advies op maat kan geven.

Stichting Duurzame Energie Wierden-Enter is op zoek naar een plezierige collega met hart voor de duurzame opgave waar ze voor staan. Goede sociale vaardigheden zijn belangrijk. Technische kennis is een pre, maar niet noodzakelijk. “Onze vrijwilligers dragen hun kennis over en je leert samen met hen in de praktijk.”

“Wij bieden een enthousiaste club mensen en de voldoening om iets te kunnen betekenen voor een ander. Een interne cursus en begeleiding in de praktijk. Onkosten en uren kunnen worden vergoed.”

Iedereen die belangstelling heeft, kan een e-mail sturen met motivatie, ervaring en beschikbaarheid naar duurzaamwierdenenter@gmail.com of bellen met Wil Jacobs, telefoonnummer 06-57528227.

Meer berichten