Afbeelding

PO en VO werken samen op wetenschap en technologie

Algemeen

Vijf schoolbesturen uit het basisonderwijs, waaronder Verion, tekenen maandag 22 november een intentieverklaring met CSG Reggesteyn voor een structurele samenwerking op wetenschap en technologie (W&T). 

WIERDEN - Het basisonderwijs heeft in het onderwijsprogramma verplichte doelen rondom wetenschap en technologie staan. Leerlingen al vroeg in contact brengen met techniek, is een van de doelen van Sterk Techniek Onderwijs, een landelijke project van minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media Arie Slob. 

Het bedrijfsleven, maar ook instellingen vragen naar mensen met een technische achtergrond. Vanuit de extra gelden in het kader van Sterk Techniek Onderwijs stelt Reggesteyn faciliteiten beschikbaar om leerlingen in hun basisschoolperiode met techniek en technologie in aanraking te laten komen. 


De samenwerking tussen basis- en voortgezet onderwijs is een schakel om leerlingen met techniek en technologie in aanraking te laten komen. Het voortgezet onderwijs heeft prachtige ruimtes waar techniek en technologie op een hedendaagse manier vorm krijgen. Het TechnoLab van Reggesteyn is een ontdekplek voor basisschoolleerlingen. 

Reggesteyn stelt deze ruimte beschikbaar voor basisscholen. Ook de kennis van W&T bij Reggesteyn wil men graag delen met het personeel van het basisonderwijs met als doel dat leerkrachten enthousiast raken over W&T en zich hierin verder gaan bekwamen. Lesinhoud samen ontwikkelen en lesmateriaal faciliteren zijn de twee speerpunten van de structurele samenwerking. 

Deelnemende partijen uit het basisonderwijs zijn: PCPO-Rijssen, Verion (scholen in Enter en Wierden), School met de Bijbel in Notter-Zuna, De Roerganger Enter en Stichting Skot (scholen in Rijssen e.o.).

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 1 uur geleden
Afbeelding
Mooie opbrengst ZOA collecte 7 uur geleden
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 9 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 24 apr, 18:10
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 24 apr, 14:09
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 24 apr, 10:00
Afbeelding
Inloop met lunch in De Bron 24 apr, 10:00
Er kan worden gekozen tussen routes van 12, 25 en 50 kilometer.
Hemelvaartsdag Fietstocht vanaf het Akkerhus Ypelo 24 apr, 07:58