Afbeelding

‘Voor een toekomst zonder Alzheimer’

Algemeen

WIERDEN - In heel Nederland gaan ruim 21.000 collectanten deur aan deur om geld in te zamelen tijdens de collecte van Alzheimer Nederland. De collecte vindt plaats in de week van 7 tot en met 13 november.

“De jaarlijkse collecteweek in november is ontzettend belangrijk voor het werk van Alzheimer Nederland. Vrijwillige collectanten halen dan geld op voor een toekomst zonder dementie en betere ondersteuning van mensen met dementie en mantelzorgers”, aldus de stichting. “Juist in deze tijd wordt pijnlijk duidelijk hóe nodig het werk van Alzheimer Nederland is. De groep mensen met dementie groeit snel en is erg kwetsbaar. Gelukkig willen ook steeds meer mensen bijdragen. De opbrengst van de collecte stijgt al 6 jaar op rij. En dat is alleen mogelijk dankzij alle vrijwilligers. Collecteren loont dus.”

Ook dit jaar worden alle collectebussen van Alzheimer Nederland voorzien van een iDEAL QR-code. Dit maakt mogelijk dat mensen met hun mobiele telefoon geld kunnen geven. “Een goed alternatief voor als er geen kleingeld in huis is! Veilig, gemakkelijk en anoniem.” Een collectant wordt dit jaar ook in staat gesteld om via WhatsApp mobiel te collecteren. Vanuit huis. “Als collectant kun je dus hoe dan ook een belangrijke bijdrage leveren.”

Elk uurtje telt…

Stichting Alzheimer Nederland geeft aan dat er elk jaar meer geld naar onderzoek kan, omdat de opbrengst van de collecte toeneemt. “Collecteren voor Alzheimer Nederland loont dus!” Wie in 2021 een steentje wil bijdragen als (mobiele) collectant kan zich aanmelden via www.alzheimer-nederland.nl/collecteren. Hier is ook meer informatie te vinden. Met name in de wijken de Maten en Wierden Oost zijn zij dringend op zoek naar nieuwe collectanten. Voor meer informatie of aanmelden kan ook contact worden opgenomen met Jacques Makkinga van het coördinatieteam Wierden: jacquesmakkinga@hotmail.com 06-12177530.

Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 10 uur geleden
Tijdens een van de bijeenkomsten werd er opnieuw getrouwd.
Bijeenkomsten 'De Kracht van Herinnering' 12 uur geleden
Frank Smit van SVZW scoorde weer twee keer.
SVZW - Achilles '12: Opnieuw volle buit voor de Zwaluwen 14 uur geleden
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 15 uur geleden
Afbeelding
Proces rondom programmeringsafspraken van windenergie in gemeente Wierden 16 uur geleden
Dames Badminton in Wierden telt momenteel 17 leden, maar meer leden zijn welkom.
'Gezellig en sportief' 22 apr, 19:54
Het Pels-orgel (1945) in de Dorpskerk leent zich uitstekend om de breedte in stijlen te vertolken.
Bevrijdingsconcert in Dorpskerk met gevarieerde orgelwerken 22 apr, 13:49
Afbeelding
'OpStap' fietsexcursie in natuurgebied De Doorbraak 20 apr, 18:04