<p>Frederike Upmeijer is kunsthistoricus en geeft de cursus Kijk op Kunst over hedendaagse kunst.</p>

Frederike Upmeijer is kunsthistoricus en geeft de cursus Kijk op Kunst over hedendaagse kunst.

Kunstcursus Kijk op kunst over hedendaagse kunst

WIERDEN - “De cursus Kijk op Kunst was vorig jaar een groot succes”, aldus de Culturele Raad Wierden, “daarom organiseren we dit jaar voor de tweede keer een driedelige cursus “Kijk op Kunst”. Dit jaar is het thema Hedendaagse kunst (Buitenkunst, Technokunst, Wereldkunst). Frederike Upmeijer gaat de cursus weer verzorgen.”

De cursus is op donderdag 30 september, woensdag 6 en 13 oktober. De eerste avond gaat over Buitenkunst. Land Art is in de Verenigde Staten ontstaan als reactie op de verstedelijking. Ook Cristo en Banksky komen aan bod.

Woensdag 6 oktober staat Technokunst centraal. De combinatie van design, techniek en kunst levert in de hedendaagse kunst bijvoorbeeld het werk van Daan Roosegaarde op. De Deense kunstenaar Olafur Eliasson maakt spectaculaire installaties, waar techniek en natuurkundige fenomenen als licht en water een rol spelen.

De laatste avond gaat over Wereldkunst . Globalisering, vervagende grenzen door het gebruik van een World Wide Web, de internationalisering dendert voort. Tot in alle hoeken van de wereld kijken we naar kunst uit China, Japan, Afrika en naar architectuur op het Arabisch Schiereiland.

Kijk op kunst wordt gegeven in het Ontmoetingscentrum aan de Spoorstraat 7 in Wierden. De aanvang van de cursus is om 20.00 uur. Deelname kost 30,- euro per persoon voor de gehele cursus inclusief koffie/thee. Aanmelden kan via crwrondleiding@gmail.com.

Meer berichten