<p>Naast de digitale mogelijkheid zijn er ook ruim 900 vragenlijsten per post verstuurd. De gemeente hoopt op veel deelname.</p>

Naast de digitale mogelijkheid zijn er ook ruim 900 vragenlijsten per post verstuurd. De gemeente hoopt op veel deelname.

Hulp voor invullen fysieke enquête over toekomst Wierden

WIERDEN - De gemeente nodigt inwoners uit om actief mee te denken over de toekomst van Wierden. De ambitie is om ook in de toekomst een vitale, leefbare en aantrekkelijke gemeente te blijven. Zowel voor inwoners, ondernemers als bezoekers.

Om te kijken wat de toekomstige ambities moeten zijn heeft de gemeente een enquête opgezet zodat iedereen mee kan praten. Deze is digitaal in te vullen via de website www.wierden.nl/toekomstvisie en deelname kost niet veel tijd.

De raadsfractie Nieuw Enter Wierden had wel een terecht puntje van zorg wat de gemeente nu oppakt: hoe zit het met de inwoners die niet zo digitaal vaardig zijn? Ook hun mening is immers van groot belang, maar zou zo minder naar voren komen beargumenteerden zij. Inwoners die liever een fysieke, papieren versie in willen vullen kunnen deze vanaf deze dinsdag afhalen bij het gemeentehuis. De gemeente vraagt om deze dan weer uiterlijk vrijdag 8 oktober in te leveren. Daarnaast zijn er ook zo’n 900 fysieke enquêtes per post verspreid onder inwoners in hoogbouw en appartementen.

Gemeenteraadslid Leonie Prieshof van NEW: ”Wij zijn blij te horen dat de gemeente al gedacht heeft aan deze groep mensen, en de moeite heeft genomen om circa 900 enquêtes per post te versturen. Wij vinden het ontzettend belangrijk dat iedereen kan meedenken over de toekomst van de gemeente Wierden en daarvoor dien je als gemeente ook maatwerk in de communicatie toe te passen. Wij zijn hierover erg tevreden. Ook de fractieleden van NEW zullen de aankomende 2 weken op pad gaan met de papieren enquête onder de arm om inwoners te bezoeken, en bieden als Fractie NEW hulp aan om nog meer inwoners te bereiken. Mensen die moeite hebben met het (digitaal) invullen van de enquête, of mensen die moeite hebben om een papieren versie ter verkrijgen en weer in te leveren, kunnen zich bij ons melden, telefonisch (06-46 24 24 01) of per mail (info@nieuwenterwierden.nl). Iedere ingevulde enquête is waardevol, samen bepalen wij de toekomst van de gemeente Wierden.” Aldus Leonie Prieshof.

Meer berichten