<p>Heel Wierden is welkom tegen RKC om wellicht weer een prachtig doelpunt van Rai Vloet te zien.&nbsp;</p>

Heel Wierden is welkom tegen RKC om wellicht weer een prachtig doelpunt van Rai Vloet te zien. 

(Foto: NESimages/Michael Bulder)

Wierden centraal bij Heracles vs RKC

WIERDEN - De thuiswedstrijd van zondag 26 september tegen RKC wordt een bijzondere, alleen al omdat er voor het eerst geen beperkingen meer zijn qua capaciteit. Heracles hoopt op een uitverkocht huis. “We gaan voor een zo vol mogelijk stadion’’, zegt Bas Wolters van markering en communicatie. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen RKC wordt officieel afscheid genomen van Tim Breukers en ook wordt de Asito Quiz gelanceerd. En Wierden is het ‘dorp van de week’.

Heracles won zondag thuis voor 8.053 toeschouwers met 3-2 van AZ. De fans genoten in Erve Asito. AZ nam nog wel een 0-1 voorsprong via Albert Gudmundsson, maar Heracles profiteerde heel snel van de rode kaart voor Jordy Clasie na een charge op Giacomo Quagliata. Kaj Sierhuis ramde de bal van ver in het doel en de rust ging in met een stand van 1-1.
Na negentig minuten was het 2-2. Delano Burgzorg schoot de 2-1 binnen, Tijjani Reijnders de 2-2. AZ dacht een punt te halen, maar Rai Vloet schoot nog even een vrije trap in de kruising, waarna Erve Asito ontplofte.

De eerste zege is nu binnen voor Heracles. Donderdag staat de uitwedstrijd tegen Cambuur op het programma. Cambuur verloor zaterdag met 9-0 van Ajax. Op zondag 26 september komt RKC Waalwijk naar Erve Asito. Bas Wolters hoopt dat het stadion vol zal zijn tegen RKC. Dat betekent 12.081 toeschouwers. “Normaal gesproken halen we dat niet tegen een club als RKC, maar we gaan het wel proberen.’’

Asito is niet alleen de wedstrijdsponsor zondag, maar zorgt er ook voor dal alle bezoekers een presentje krijgen aangeboden. Wat precies wil Wolters niet verklappen. “Het moet wel een verrassing blijven.’’

Tijdens de wedstrijd tegen RKC wordt ook de Asito Quiz gelanceerd. “Dat gaat via de Heracles Almelo Fan App. De quiz draait een paar dagen en bestaat uit vier multiple choice vragen en één open vraag, meldt Wolters. De te winnen prijs is een compleet verzorgde uitwedstrijd voor zes personen. “Een leuke prijs’’, aldus Wolters.

De club is ook een campagne gestart om de omgeving van Almelo meer te interesseren in Heracles. Het concept wordt ‘zwart-witte streken’ genoemd en dient om de regionale verbondenheid te versterken. Bij elke thuiswedstrijd wordt er een soort ‘dorp van de week’ gekozen, met een daarbij horende ‘club van de wedstrijd’. Voor een speciale prijs van 10 euro kunnen fans een thuiswedstrijd van Heracles bezoeken. Tegen AZ kregen Albergen en De Tukkers deze privileges. Tegen RKC is Wierden ‘het dorp van de week’ en zijn SVZW en Juventa ‘de clubs van de wedstrijd’.

De toeschouwers bij Heracles – RKC krijgen in ieder geval de mogelijkheid om een applaus te laten horen richting Tim Breukers. Voorafgaand aan de wedstrijd neemt de club afscheid van de verdediger die 278 eredivisiewedstrijden voor Heracles speelde en daarbij één doelpunt maakte.

RKC speelde 2-2 tegen Utrecht en staat nu twaalfde met 5 punten uit vijf wedstrijden.

Door Hans Assink

Lancering Asito Quiz tijdens wedstrijd tegen RKC Waalwijk

Meer berichten