Sunte Mart’n gaat weer niet door

WIERDEN - De traditionele Wierdense jaarmarkt Sunte Mart’n gaat ook dit jaar helaas niet door vanwege het coronavirus. Dat hebben de Stichting Sunte Mart’n, Station KPN en de gemeente Wierden gezamenlijk besloten. 

Van 29 oktober tot en met 1 november zou het Wierdense centrum in het teken staan van Sunte Mart’n met onder andere een feesttent aan de Bongerd, een lampionnenoptocht en de traditionele jaarmarkt. “Het is ontzettend jammer dat ook dit jaar alle activiteiten niet door kunnen gaan. We weten niet hoe de coronasituatie zich de komende maanden ontwikkelt en met welke regels we rekening moeten houden. Het is daarom heel moeilijk het evenement op een goede en zorgvuldige wijze voor te bereiden”, aldus burgemeester Doret Tigchelaar. 

“We hadden het heel graag anders gezien, maar we moeten als organisatoren onze verantwoordelijkheid nemen. Gezondheid en veiligheid staan voorop”, legt marktmeester Johnny Jansen uit. “We richten ons nu op het eerste weekend van november in 2022. Er zijn al veel nieuwe ideeën ontstaan dus daar gaan we vol enthousiasme mee aan de slag.”

Meer berichten