Vissteiger voor mindervaliden bij Ons Genoegen

WIERDEN - Bij Hengelsportvereniging Ons Genoegen vond op maandag 30 augustus de officiële opening plaats van de mindervaliden vissteiger aan de Vijverweg 1 met de vlag in top. Het is een mooi plateau van 10 bij 4 meter en voor de veiligheid staat er een laag hek omheen. Johan Bruins, Aart Schaddenhorst en Joop van Oenen hadden de eer om het lint door te knippen.

 “In Drenthe kwam ik destijds zo’n vissteiger tegen, speciaal voor minder valide mensen, bijvoorbeeld mensen in een rolstoel. Toen dacht ik bij mezelf dat dit voor HSV Ons Genoegen in Wierden ook wel mooi zou zijn, dat hier ook mensen kunnen komen vissen die minder mobiel zijn. Samen met Joop van Oenen en Aart Schaddenhorst hebben we dit plan verder uitgedacht, zodat de steiger gemaakt kon worden. Het is een hele mooie vissteiger geworden”, vertelt bestuurslid Johan Bruins.

Visliefhebbers

De bestuursleden denken dat er veel gebruik zal worden gemaakt van deze steiger. Bruins: “Er zijn bijvoorbeeld mensen die geregeld naar de dagbesteding aan de Eikenlaan gaan die tevens visliefhebber zijn. Maar door hun handicap is dat dus toch lastig. Met zo’n speciale vissteiger zijn er meer mogelijkheden. Ook ouderen die niet vissen, kunnen hier lekker even zitten.” Meerdere instanties waren benaderd voor het plan betreffende de steiger en het bleek alom een goed idee te zijn. Door corona was er wel vertraging opgetreden maar men is blij dat de steiger nu klaar is voor gebruik. Een ieder die lid is van HSV Ons Genoegen mag hier komen vissen. HSV Ons Genoegen is met zo’n 750 leden één van de grootste verenigingen van de gemeente Wierden. Deze leden komen voor het overgrote deel uit Wierden en directe omgeving. Doordat Ons Genoegen lid is van Sportvisserij Oost Nederland en van Sportvisserij Nederland is het voor leden op lokaal, regionaal en landelijk niveau mogelijk om te vissen in circa 85% van het water in Nederland.

De vereniging beschikt ook over een eigen clubhuis deze staat aan de voormalig schaatsvijver, Vijverweg 1 in Wierden. In en bij het clubhuis worden alle jeugdviscursussen gegeven. Ook worden er alle vergaderingen gehouden. Het clubhuis is inmiddels rolstoeltoegankelijk. Men is blij dat er aangaande de huidige coronaregels weer meer mogelijk is. Bruins: “Wij zijn vooral trots op onze vrijwilligers, die ieder jaar weer de vislessen en jeugdviscursusen verzorgen. Wij willen blijven zorgen voor zoveel mogelijk viswater met een gezonde visstand voor al onze leden.” Wie vragen heeft, kan een e-mail sturen naar HSV Ons Genoegen via: info@hsvwierden.nl”


De heer Van der Ziel, deelnemer van dagbesteding Eikenlaan slaat direct al een vis aan de haak

Meer berichten