Reddingsbrigade Wierden tijdens de inzet in het overstroomde gebied in Limburg in juli dit jaar.
Reddingsbrigade Wierden tijdens de inzet in het overstroomde gebied in Limburg in juli dit jaar.

Reddingsbrigade begint aan een nieuw seizoen

Algemeen

WIERDEN - Reddingsbrigade Wierden begint op donderdag 2 september weer met het nieuwe seizoen. De laatste twee seizoenen zijn min of meer in het water gevallen. De Reddingsbrigade hoopt dat het komende seizoen er weer als vanouds gaat verlopen en er weer normaal lesgegeven kan worden. Nieuwe cursisten zijn daarbij van harte welkom!

Een raar seizoen betekent niet dat er helemaal niets is gebeurd. Net als andere jaren zijn de leden van Reddingsbrigade Wierden actief geweest in Zeeland op het strand. Met de juiste diploma’s kun je daar als zomerbaan de hele zomer lekker strandwacht zijn. Je maakt van alles mee, leert collega’s kennen en verdient nog wat geld ook! Verder is de brigade ook ingezet bij de overstromingen in Limburg vorige maand. Twee teams zijn afgereisd naar Limburg en hebben daar hulp geboden aan de mensen in het ondergelopen gebied. En dat is iets wat alle leden zouden kunnen, wanneer ze eenmaal de juiste diploma’s hebben gehaald.

Het is de laatste tijd ook regelmatig in het nieuwe geweest: door de coronaperikelen de afgelopen tijd is er een trend zichtbaar geworden dat de zwemvaardigheid in Nederland wat terug loopt. Zwemlessen werden uitgesteld en door de sluiting van de zwembaden kon er niet gezwommen worden. Dat is slecht nieuws voor de veiligheid in, op en rond het water! Bij de reddingsbrigade wordt kinderen geleerd op een verantwoorde manier om te gaan met het water. Kinderen leren diverse technieken waarmee ze zelf veiliger kunnen zwemmen en naarmate ze ouder worden leren ze ook hoe ze andere mensen op een veilige manier kunnen redden. 

Op donderdag 2 september start Reddingsbrigade Wierden weer. Wie vrijblijvend kennis wil maken met de brigade is van harte welkom om op 2 of 9 september een les mee te zwemmen. Nieuwe cursisten kunnen zich rond 18.10 melden bij zwembad de Kolk. Jong en oud is welkom! Wie het leuk vindt kan dan lid worden en een officieel diploma halen aan het einde van het seizoen.

Kijk voor meer informatie op: www.rbwierden.nl

Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 13 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet: een ontmoetingsbrunch voor jongeren 18 uur geleden
Wandel mee met een groep, elke week een stukje verder.
Wandelchallenge: werken aan gezondheid en conditie 22 uur geleden
Afbeelding
Wvc Volley Dames voor het eerst kampioen als 'Weghorst Makelaardij WVC Volley' 17 apr, 17:58
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 17 apr, 14:01
Afbeelding
Ambulare Wierden organiseert Oranjetocht 17 apr, 09:55
Fredrik Oppegard in duel met Loizos Loizou van SC Heerenveen. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles ten onder tegen Heerenveen 16 apr, 20:00
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 16 apr, 17:54