Gemeente bespreekt plan Wierdense Aa dinsdag

WIERDEN- De gemeente bespreekt dinsdag 24 augustus het plan voor het zonnepark Wierdense Aa aan de Beverdamsweg in de informatieronde grondgebied.

Het college van de gemeente Wierden heeft dinsdag 10 augustus de ontwerp-beschikking van dit project besproken. Belanghebbenden krijgen ook de gelegenheid om in te spreken op de plannen, hiervoor moesten zij zich wel al maandag aanmelden. Er kan geen publiek aanwezig zijn vanwege de coronamaatregelen, maar de informatieronde is live te volgen via www.wierden.nl/uitzending vanaf 19.30 uur. De uitzending begint een kwartier voor het begin van de vergadering. Later terugkijken kan ook. Op www.wierden.nl/raadsvergaderingen staat een videoverslag van elke vergadering.

Het beoogde nieuwe zonnepark is een mooie stap naar een duurzamer Wierden. Als alles straks operationeel is, levert dit ongeveer 6 miljoen kilowattuur aan energie. Goed voor zo’n 2.000 huishoudens. Naast de ligging in dit gebied zal het ook zo onopvallend mogelijk geplaatst worden om visuele overlast te voorkomen. Dit is een belangrijk aspect in het draagvlak voor realisatie van dit soort grotere zonneprojecten. Gemeenten gaan hier dan ook zorgvuldig mee om en stellen strikte eisen aan de ontwikkelaars.

Meer berichten