Foodclub BLVD60 opent in september op Lifestyle Boulevard Almelo. Het is volgens eigenaar Eser Güzel ''een plek waar je makkelijk naar binnenloopt en even kunt onthaasten van je drukke leven''.
Foodclub BLVD60 opent in september op Lifestyle Boulevard Almelo. Het is volgens eigenaar Eser Güzel ''een plek waar je makkelijk naar binnenloopt en even kunt onthaasten van je drukke leven''.

Foodclub BLVD60: culinair onthaasten

Algemeen

ALMELO - De kleuren goud, zwart en groen doen op het eerste gezicht niet denken aan een mediterrane foodclub, maar wie een blik naar binnen werpt in het restaurant op de Lifestyle Boulevard in Almelo en op de menukaart kijkt, waant zich direct in het culinaire gebied rondom de Middellandse Zee.

“Foodclub BLVD60 is een plek waar je makkelijk naar binnenloopt en even kunt onthaasten van je drukke leven en dat allemaal in een spraakmakend interieur”, zegt restauranteigenaar Eser Güzel trots. ‘’Gasten kunnen hier terecht voor heerlijke gerechten, goede drankjes en mede door de perfecte beats komen ze in een goede ambiance met mediterrane invloeden.’’

Het huidige restaurant The Orient Express heeft een transformatie ondergaan en wordt omgetoverd naar de mediterrane foodclub. Het ontwerp van BLVD60 is onder meer geïnspireerd door The Pink Wall van Paul Smith, Los Angeles, de Verenigde Staten en door de inrichting van The Butcher’s Daughter in Venice. Eser: ‘’Hierdoor is indirect een waar Instagram-pretpark ontstaan.’’


In september opent BLVD60 de deuren. Tot die tijd wordt er flink verbouwd. Alles binnenin het gebouw is samen met het eigen team gecreëerd. ‘’Waarom in deze tijd van corona niet zoveel mogelijk met eigen personeel realiseren?”, zegt Eser. ‘’Iedereen kan de uren immers goed gebruiken.”

Ook wordt er gedurende de verbouwing gedacht aan de lokale ondernemers en wordt er intensief samengewerkt met een groot aantal regionale (bouw- en installatie)bedrijven.

Gedurende de metamorfose is The Orient Express tijdens reguliere tijden geopend. De focus wordt momenteel gelegd op het afhalen en bezorgen van gerechten. “Je moet in deze tijd creatief zijn en blijven innoveren”, vertelt de ambitieuze Eser. “Zo hebben wij met een paar aanpassingen het gebruik van plastic met meer dan 80 procent gereduceerd. Tijdens de zware sneeuwval van afgelopen winter hebben wij alle bestellingen met trekkers laten bezorgen.”

De huidige naam van het take-away- en deliverygedeelte wordt getransformeerd van The Orient Express naar The Orient. Het gedeelte van The Orient bevindt zich in hetzelfde pand als het nieuwe concept BLVD60. “Uiteraard zullen we alle vaste gasten van The Orient Express blijven verwennen met het lekkers wat ze van ons gewend zijn. Nu echter alleen voor bezorgen en afhalen.’’


Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 1 uur geleden
Afbeelding
Mooie opbrengst ZOA collecte 6 uur geleden
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 8 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 24 apr, 18:10
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 24 apr, 14:09
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 24 apr, 10:00
Afbeelding
Inloop met lunch in De Bron 24 apr, 10:00
Er kan worden gekozen tussen routes van 12, 25 en 50 kilometer.
Hemelvaartsdag Fietstocht vanaf het Akkerhus Ypelo 24 apr, 07:58