Afbeelding

Brandweer Twente zoekt ook in Enter vrijwilligers

Algemeen

TWENTE - Brandweer Twente zoekt vrijwilligers voor de kazernes in Boekelo, Denekamp, Den Ham, De Lutte, Diepenheim, Enter, Haaksbergen, Nijverdal, Oldenzaal, Ootmarsum, Vriezenveen en Weerselo. Voor de meeste kazernes wordt gezocht naar brandweervrijwilligers die binnen enkele minuten voor een uitruk op de kazerne kunnen zijn. Je wordt onderdeel van een hecht team en ontvangt als vrijwilliger een vergoeding voor opleiding, oefeningen en bij een inzet. 

Op maandag 9 augustus is de online wervingscampagne van Brandweer Twente van start gegaan. Brandweervrijwilliger Mariska laat in de campagne zien hoe Brandweer Twente in haar leven past. Zij is één van de bijna 700 vrijwilligers. “Vanuit onze 29 kazernes in Twente werken we 24 uur per dag aan een veilig Twente. Ieder jaar zoeken we weer enthousiaste vrijwilligers die zich hiervoor willen inzetten”, aldus Rob Bokdam, sectorhoofd Repressie bij Brandweer Twente. Het werk bestaat onder meer uit het blussen van branden, het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen en het bevrijden van verkeersslachtoffers. Werken bij de brandweer is uitdagend, afwisselend en dankbaar.

Flexwerkende vrijwilligers

De campagne richt zich ook op de doelgroep flexwerkers, mensen die voor hun werk niet gebonden zijn aan een vaste werkplek. Hen wordt een gratis werkplek met voorzieningen aangeboden. Belangstellenden zijn verbonden aan een kazerne en zijn onderdeel van het lokale team. De flexwerker is gemiddeld twee dagen in de week in de kazerne aan het werk en rukt bij een alarmering uit.

Wil jij je als brandweervrijwilliger inzetten voor mens en dier in Twente? Brandweer Twente kijkt graag samen met jou naar hoe dit met jouw studie of baan, levensstijl en thuissituatie te combineren is. Kijk op www.werkenbijbrandweertwente.nl Solliciteren bij Brandweer Twente kan tot en met maandag 6 september. Op zaterdag 21 augustus organiseert Brandweer Twente een online informatiebijeenkomst waarvoor je je via www.werkenbijbrandweertwente.nl kunt opgeven.

Afbeelding
Eat to meet: een ontmoetingsbrunch voor jongeren 1 uur geleden
Wandel mee met een groep, elke week een stukje verder.
Wandelchallenge: werken aan gezondheid en conditie 5 uur geleden
Afbeelding
Wvc Volley Dames voor het eerst kampioen als 'Weghorst Makelaardij WVC Volley' 19 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 23 uur geleden
Afbeelding
Ambulare Wierden organiseert Oranjetocht 17 apr, 09:55
Fredrik Oppegard in duel met Loizos Loizou van SC Heerenveen. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles ten onder tegen Heerenveen 16 apr, 20:00
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 16 apr, 17:54
Gemeente Wierden en Werkgeverskring Enter ondertekenen commitmentverklaring. Succesvol haalbaarheidsonderzoek geeft startsein voor een Smart Energy Hub in Enter.
Bedrijven slaan de handen ineen 16 apr, 14:01