Foto: Shutterstock.com

Fietstocht Woord en Daad

WIERDEN - Helaas vindt dit jaar weer geen fietstocht plaats van Woord en Daad. Door de oplopende besmettingen en de geldende regels heeft het bestuur besloten om er van af te zien. Wel zijn er net als vorig jaar routes beschikbaar. Een lange en een korte route. Deze zijn te verkrijgen tegen een vrijwillige bijdrage voor het goede doel, bij Dinand Assink, Vriezenveenseweg 34a, 0546 576131, bij Jan Eggen, Oude Zwolseweg 8 Hoge Hexel, 0546 697676 en via mail bij Jannet Waanders jannetwaanders@hotmail.com. Het rekeningnummer waarop u uw bijdrage over kunt maken is NL52 RABO 0354 868 187 t.n.v. St. Woord en Daad.

Dit jaar gaat de opbrengst naar ‘Vezels voor de toekomst’
“Gerald Lithon woont in de bergen in Mindanao (Filipijnen). Hij verbouwt onder andere abaca, een bananensoort die een vezel levert dat vooral wordt gebruikt in de touwslagerij. Hij zou flink meer kunnen verdienen, maar door verschillende factoren wordt hij geremd in zijn ambitie. Een groep boeren benaderde een partnerorganisatie van Woord en Daad en vroeg om ondersteuning. Ze willen professionaliseren, een duurzame keten opbouwen en hun kinderen toekomst bieden. Jaarlijks is er zon 115.000 euro nodig om de doelen te halen.

  • 5000 boeren worden getraind waardoor hun productie stijgt.
  • 600 nieuwe banen worden gecreëerd in de abacaketen.
  • De boeren werken samen in coöperaties.
  • Landrechten worden geregistreerd zodat boeren toegang krijgen tot kredieten.

Ook onze Nederlandse overheid ziet het potentieel van de boeren en ondersteunt het project met een subsidie van 1,5 miljoen euro.

Meer lezen hierover? Kijk op woordendaad.nl > projecten> vezels voor de toekomst

Meer berichten