Oproep natuurorganisaties: Hou de omgeving schoon

WIERDEN - Maak van afval geen zwerfafval. Dit is de oproep van de gemeente en natuurorganisaties. Met name rond het Reggedal en het recreatiegebied het Lageveld ligt er momenteel erg veel zwerfafval. Dit geeft een lelijke aanblik, maar het is ook nog eens concreet slecht voor de natuur, mens en dier. Daarom roepen zij gezamenlijk op om te genieten van de natuur, maar het zwerfafval netjes op te ruimen. Gooi uw afval daarom in de prullenbakken wanneer deze beschikbaar zijn. Neem het afval weer mee naar huis wanneer deze er niet zijn.

Zwerfafval trekt ongedierte aan. Dieren eten er van of kunnen er in verstrikt raken. Dit is uiteraard niet de bedoeling. Afval op straat en in het groen vergaat namelijk heel langzaam; kauwgom is pas na twintig jaar verdwenen en aluminium vergaat eigenlijk nooit. Het is daarom een collectieve verantwoordelijkheid om dit goed op te ruimen.

Gelukkig zijn er ook Wierdenaren die zich wel actief in willen zetten om hun omgeving schoon te houden. Zo nemen er jaarlijks ook mensen deel aan de landelijke opschoondag. Wie graag zelf of met een buurt of organisatie een opruimactie wil houden kan ondersteuning krijgen van de gemeente. Deze verstrekt namelijk materialen zoals hesjes, prikstokken en afvalzakken. Ook kunnen zij het ingezamelde afval ophalen om zo’n actie zo makkelijk mogelijk te maken. Wilt u graag ondersteuning of hebt u vragen? Neem dan contact op via bouwenenwonen@wierden.nl

Meer berichten