Afbeelding

Oproep natuurorganisaties: Hou de omgeving schoon

Algemeen

WIERDEN - Maak van afval geen zwerfafval. Dit is de oproep van de gemeente en natuurorganisaties. Met name rond het Reggedal en het recreatiegebied het Lageveld ligt er momenteel erg veel zwerfafval. Dit geeft een lelijke aanblik, maar het is ook nog eens concreet slecht voor de natuur, mens en dier. Daarom roepen zij gezamenlijk op om te genieten van de natuur, maar het zwerfafval netjes op te ruimen. Gooi uw afval daarom in de prullenbakken wanneer deze beschikbaar zijn. Neem het afval weer mee naar huis wanneer deze er niet zijn.

Zwerfafval trekt ongedierte aan. Dieren eten er van of kunnen er in verstrikt raken. Dit is uiteraard niet de bedoeling. Afval op straat en in het groen vergaat namelijk heel langzaam; kauwgom is pas na twintig jaar verdwenen en aluminium vergaat eigenlijk nooit. Het is daarom een collectieve verantwoordelijkheid om dit goed op te ruimen.

Gelukkig zijn er ook Wierdenaren die zich wel actief in willen zetten om hun omgeving schoon te houden. Zo nemen er jaarlijks ook mensen deel aan de landelijke opschoondag. Wie graag zelf of met een buurt of organisatie een opruimactie wil houden kan ondersteuning krijgen van de gemeente. Deze verstrekt namelijk materialen zoals hesjes, prikstokken en afvalzakken. Ook kunnen zij het ingezamelde afval ophalen om zo’n actie zo makkelijk mogelijk te maken. Wilt u graag ondersteuning of hebt u vragen? Neem dan contact op via bouwenenwonen@wierden.nl

!
Afbeelding
‘Eerst F jeugdtoernooi van HV Kedingen groot succes’ 25 minuten geleden
Afbeelding
De meeste teams van Effekt’74 kwamen weer in actie 2 uur geleden
Afbeelding
West Twente heeft team van dertig energiecoaches 14 uur geleden
Afbeelding
The Singing Club 16 uur geleden
Afbeelding
Allerlei activiteiten tijdens de Kinderboekenweek 20 uur geleden
Afbeelding
Diabeteschallenge wordt afgesloten met wandeling 22 uur geleden
Afbeelding
Tweede competitieronde badmintonners BC Flits gisteren
Afbeelding
Gezocht: varianten van het woord suikerbrood gezocht 26 sep, 12:01