Afbeelding

Oproep natuurorganisaties: Hou de omgeving schoon

Algemeen

WIERDEN - Maak van afval geen zwerfafval. Dit is de oproep van de gemeente en natuurorganisaties. Met name rond het Reggedal en het recreatiegebied het Lageveld ligt er momenteel erg veel zwerfafval. Dit geeft een lelijke aanblik, maar het is ook nog eens concreet slecht voor de natuur, mens en dier. Daarom roepen zij gezamenlijk op om te genieten van de natuur, maar het zwerfafval netjes op te ruimen. Gooi uw afval daarom in de prullenbakken wanneer deze beschikbaar zijn. Neem het afval weer mee naar huis wanneer deze er niet zijn.

Zwerfafval trekt ongedierte aan. Dieren eten er van of kunnen er in verstrikt raken. Dit is uiteraard niet de bedoeling. Afval op straat en in het groen vergaat namelijk heel langzaam; kauwgom is pas na twintig jaar verdwenen en aluminium vergaat eigenlijk nooit. Het is daarom een collectieve verantwoordelijkheid om dit goed op te ruimen.

Gelukkig zijn er ook Wierdenaren die zich wel actief in willen zetten om hun omgeving schoon te houden. Zo nemen er jaarlijks ook mensen deel aan de landelijke opschoondag. Wie graag zelf of met een buurt of organisatie een opruimactie wil houden kan ondersteuning krijgen van de gemeente. Deze verstrekt namelijk materialen zoals hesjes, prikstokken en afvalzakken. Ook kunnen zij het ingezamelde afval ophalen om zo’n actie zo makkelijk mogelijk te maken. Wilt u graag ondersteuning of hebt u vragen? Neem dan contact op via bouwenenwonen@wierden.nl

Afbeelding
'Veiligheid binnen en buiten de grenzen' gisteren
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 19 apr, 07:54
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 18 apr, 17:43
Afbeelding
Eat to meet: een ontmoetingsbrunch voor jongeren 18 apr, 11:58
Wandel mee met een groep, elke week een stukje verder.
Wandelchallenge: werken aan gezondheid en conditie 18 apr, 07:58
Afbeelding
Wvc Volley Dames voor het eerst kampioen als 'Weghorst Makelaardij WVC Volley' 17 apr, 17:58
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 17 apr, 14:01
Afbeelding
Ambulare Wierden organiseert Oranjetocht 17 apr, 09:55