Afbeelding
Foto: Reddingsbrigade Wierden

Met spoed afgereisd naar Limburg

Algemeen

WIERDEN - Reddingsbrigade Wierden beschikt al een aantal jaren over een vlet, een type boot zoals op de foto te zien is, die beschikbaar is gesteld door Reddingsbrigade Nederland. Vroeger waren ze onderdeel van de Nationale Rampenvloot (NRV), maar sinds de herziening van de structuur daarvan hoeft veiligheidsregio Twente niet meer te voorzien in vier reddingseenheden en is de vlet onderdeel van de reservevloot van de NRV. Als eenheid van de reservevloot heeft Reddingsbrigade Wierden donderdagavond via het Actiecentrum in IJmuiden de vraag gekregen of zij de boot met bemanning beschikbaar hadden voor inzet in Limburg; het vooralarm. 

“We zijn op dat moment begonnen met het samenstellen van twee teams van vier personen: één chauffeur en drie bemanningsleden en we hebben de boot klaar gemaakt”, aldus Freddy Holle, voorzitter van Reddingsbrigade Wierden. “Vrijdag om ongeveer 13.30 uur zijn we gealarmeerd en is team 1 met vaartuig als onderdeel van peloton 4 vertrokken naar Limburg. Zo snel mogelijk in verband met een mogelijke dijkdoorbraak in Meerssen.” Uiteindelijk viel de situatie in Meerssen mee en begon het wachten op een volgende oproep. Deze kwam zaterdagochtend. Met spoed moest het team naar Roermond, omdat daar gevaar dreigde. “Ook dat viel uiteindelijk gelukkig mee”, aldus Holle. Zaterdag tegen het einde van de middag is team 1 te water gegaan en hebben ze in de omgeving van Haelen in ondergelopen gebied huizen bezocht om te kijken of men hulp nodig had of misschien geëvacueerd wilde worden. Niets van dat alles was nodig. 


Foto: Reddingsbrigade Wierden

Aflossing
Inmiddels was team 2 ook in Limburg gearriveerd om team 1 af te lossen. Team 2 heeft de boot uit het water gehaald en team 1 is terug naar Wierden gegaan. Zaterdagavond is team 2 samen met andere eenheden afgelost door een volgend peloton en zijn ze terug gegaan naar Wierden waarmee er een einde kwam aan de inzet van Reddingsbrigade Wierden in Limburg.

Trots
“We zijn met zijn allen natuurlijk trots dat we op zo’n korte termijn in staat zijn geweest om twee teams naar Limburg te sturen om daar hulp te bieden”, vertelt Holle. “Uiteindelijk is het veel wachten op de dingen die gaan komen. Maar als het nodig is, sta je er. Hoewel het natuurlijk best indruk maakt wat je ziet en meemaakt. De beide teams hebben geen schokkende zaken meegemaakt. Gelukkig maar!”

!
Afbeelding
‘Eerst F jeugdtoernooi van HV Kedingen groot succes’ 1 uur geleden
Afbeelding
De meeste teams van Effekt’74 kwamen weer in actie 3 uur geleden
Afbeelding
West Twente heeft team van dertig energiecoaches 15 uur geleden
Afbeelding
The Singing Club 17 uur geleden
Afbeelding
Allerlei activiteiten tijdens de Kinderboekenweek 21 uur geleden
Afbeelding
Diabeteschallenge wordt afgesloten met wandeling 23 uur geleden
Afbeelding
Tweede competitieronde badmintonners BC Flits gisteren
Afbeelding
Gezocht: varianten van het woord suikerbrood gezocht 26 sep, 12:01