<p>&lsquo;Op stap&rsquo;-fietsexcursie door natuurgebied De Doorbraak</p>

‘Op stap’-fietsexcursie door natuurgebied De Doorbraak

(Foto: Clifton Buitink)

Op stap-excursie De Doorbraak: doe mee

TWENTE - Landschap Overijssel houdt op donderdagavond 15 juli een ‘Op stap’-fietsexcursie door natuurgebied De Doorbraak. Onder leiding van een landschapsgids fietsten de deelnemers ongeveer twee uur door dit waterrijke gebied.

De kosten bedragen 5,- euro per volwassene en 2,50 euro per kind. Voor wie donateur van Landschap Overijssel is of van een van de twaalf andere Landschappen, is de excursie (op vertoon van een lidmaatschapspasje) gratis. De ‘Op stap’-excursies worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

De Doorbraak is een 14 kilometer lange nieuw gegraven watergang tussen de Loolee bij Almelo en de Exosche Aa in Ypelo bij Wierden. ‘’In de brede ecologische zones aan weerszijden van de beek ontstaat prachtige natuur’’, zo laat een woordvoerder weten. ‘’Ga tijdens deze Op Stap tocht mee met een landschapsgids die je op bijzondere plekken langs De Doorbraak, die nog volop in ontwikkeling is, zal leiden. Tijdens deze Op Stap-excursie is het gebied vanaf Ypelo aan de beurt. Het betreft een fietsexcursie van ongeveer 2 uur. Onderweg wordt regelmatig gestopt zodat de gids bijzondere details kan vertellen. Omdat het op sommige plaatsen kwetsbare natuur betreft, is de groepsgrootte beperkt en dien je je van te voren aan te melden. Dit kan via www.landschapoverijssel.nl/opstap2021. Na opgave ontvang je een bevestiging met de exacte startplaats en tijd van deze avondfietstocht.’’

Meer berichten