‘Op stap’-fietsexcursie door natuurgebied De Doorbraak
‘Op stap’-fietsexcursie door natuurgebied De Doorbraak Foto: Clifton Buitink

Op stap-excursie De Doorbraak: doe mee

Algemeen

TWENTE - Landschap Overijssel houdt op donderdagavond 15 juli een ‘Op stap’-fietsexcursie door natuurgebied De Doorbraak. Onder leiding van een landschapsgids fietsten de deelnemers ongeveer twee uur door dit waterrijke gebied.

De kosten bedragen 5,- euro per volwassene en 2,50 euro per kind. Voor wie donateur van Landschap Overijssel is of van een van de twaalf andere Landschappen, is de excursie (op vertoon van een lidmaatschapspasje) gratis. De ‘Op stap’-excursies worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

De Doorbraak is een 14 kilometer lange nieuw gegraven watergang tussen de Loolee bij Almelo en de Exosche Aa in Ypelo bij Wierden. ‘’In de brede ecologische zones aan weerszijden van de beek ontstaat prachtige natuur’’, zo laat een woordvoerder weten. ‘’Ga tijdens deze Op Stap tocht mee met een landschapsgids die je op bijzondere plekken langs De Doorbraak, die nog volop in ontwikkeling is, zal leiden. Tijdens deze Op Stap-excursie is het gebied vanaf Ypelo aan de beurt. Het betreft een fietsexcursie van ongeveer 2 uur. Onderweg wordt regelmatig gestopt zodat de gids bijzondere details kan vertellen. Omdat het op sommige plaatsen kwetsbare natuur betreft, is de groepsgrootte beperkt en dien je je van te voren aan te melden. Dit kan via www.landschapoverijssel.nl/opstap2021. Na opgave ontvang je een bevestiging met de exacte startplaats en tijd van deze avondfietstocht.’’

!
Afbeelding
‘Eerst F jeugdtoernooi van HV Kedingen groot succes’ 1 uur geleden
Afbeelding
De meeste teams van Effekt’74 kwamen weer in actie 3 uur geleden
Afbeelding
West Twente heeft team van dertig energiecoaches 15 uur geleden
Afbeelding
The Singing Club 17 uur geleden
Afbeelding
Allerlei activiteiten tijdens de Kinderboekenweek 21 uur geleden
Afbeelding
Diabeteschallenge wordt afgesloten met wandeling 23 uur geleden
Afbeelding
Tweede competitieronde badmintonners BC Flits gisteren
Afbeelding
Gezocht: varianten van het woord suikerbrood gezocht 26 sep, 12:01