‘Op stap’-fietsexcursie door natuurgebied De Doorbraak
‘Op stap’-fietsexcursie door natuurgebied De Doorbraak Foto: Clifton Buitink

Op stap-excursie De Doorbraak: doe mee

Algemeen

TWENTE - Landschap Overijssel houdt op donderdagavond 15 juli een ‘Op stap’-fietsexcursie door natuurgebied De Doorbraak. Onder leiding van een landschapsgids fietsten de deelnemers ongeveer twee uur door dit waterrijke gebied.

De kosten bedragen 5,- euro per volwassene en 2,50 euro per kind. Voor wie donateur van Landschap Overijssel is of van een van de twaalf andere Landschappen, is de excursie (op vertoon van een lidmaatschapspasje) gratis. De ‘Op stap’-excursies worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

De Doorbraak is een 14 kilometer lange nieuw gegraven watergang tussen de Loolee bij Almelo en de Exosche Aa in Ypelo bij Wierden. ‘’In de brede ecologische zones aan weerszijden van de beek ontstaat prachtige natuur’’, zo laat een woordvoerder weten. ‘’Ga tijdens deze Op Stap tocht mee met een landschapsgids die je op bijzondere plekken langs De Doorbraak, die nog volop in ontwikkeling is, zal leiden. Tijdens deze Op Stap-excursie is het gebied vanaf Ypelo aan de beurt. Het betreft een fietsexcursie van ongeveer 2 uur. Onderweg wordt regelmatig gestopt zodat de gids bijzondere details kan vertellen. Omdat het op sommige plaatsen kwetsbare natuur betreft, is de groepsgrootte beperkt en dien je je van te voren aan te melden. Dit kan via www.landschapoverijssel.nl/opstap2021. Na opgave ontvang je een bevestiging met de exacte startplaats en tijd van deze avondfietstocht.’’

Afbeelding
Eat to meet: een ontmoetingsbrunch voor jongeren 4 uur geleden
Wandel mee met een groep, elke week een stukje verder.
Wandelchallenge: werken aan gezondheid en conditie 8 uur geleden
Afbeelding
Wvc Volley Dames voor het eerst kampioen als 'Weghorst Makelaardij WVC Volley' 22 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 17 apr, 14:01
Afbeelding
Ambulare Wierden organiseert Oranjetocht 17 apr, 09:55
Fredrik Oppegard in duel met Loizos Loizou van SC Heerenveen. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles ten onder tegen Heerenveen 16 apr, 20:00
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 16 apr, 17:54
Gemeente Wierden en Werkgeverskring Enter ondertekenen commitmentverklaring. Succesvol haalbaarheidsonderzoek geeft startsein voor een Smart Energy Hub in Enter.
Bedrijven slaan de handen ineen 16 apr, 14:01