Afbeelding

Leren programmeren en nog veel meer

Algemeen

WIERDEN/ENTER - Bij de bibliotheek van Wierden en Enter begint de zomervakantie met een aantal leuke activiteiten voor kinderen. 

Op 14 juli is er in bibliotheek Wierden om 10.00 uur Robot Cubetto (4-6 jaar) en om 11.00 uur Robot mTiny (7-9 jaar). Tegenwoordig zijn computers en robots niet meer weg te denken uit ons leven. Met behulp van robot Cubetto leren kinderen van 4 t/m 6 jaar spelenderwijs de basisstappen. Met robot mTiny trainen kinderen van 7-9 jaar hun logisch denken en het vermogen om problemen op te lossen. Kinderen verdiepen zich in de wereld van het programmeren met behulp van codekaarten en thematische kaartblokken.

Op 16 juli om 12.00 uur in de bibliotheek Wierden  en om 15.00 uur in de bibliotheek Enter is het tijd voor Lego Bouwmasters. Er wordt op zoek gegaan naar de beste Bouw Master van Twente. Doe mee aan de voorronde in de bibliotheek van Wierden en Enter op 16 juli en wie weet, beland jij zomaar in de finale! 

Op 17 juli in de bibliotheek van Wierden om 13.00 uur leren kinderen bij Coderdojo al spelend meer over games, websites en apps en kan er meteen geoefend worden. Ook spelletjes ontwikkelen of zelfs een eigen robot programmeren behoren tot de mogelijkheden. Heb je een laptop neem deze dan mee en heb je er geen, dan kun je er één lenen.

Op 19 juli om 13.00 uur in de bibliotheek van Wierden en om 15.30 uur in bibliotheek van Enter kun je een eigen Mechmuis maken. Kinderen sorteren het plastic en worden zich bewust dat er verschillende plastics zijn, die ieder andere eigenschappen hebben. Vervolgens wordt het plastic versnippert en omgesmolten tot de kop van een Mechmuis, een opwindbare muis.

Geef je snel op via www.bibliotheekwierden.nl/agenda want vol=vol

!
Afbeelding
‘Eerst F jeugdtoernooi van HV Kedingen groot succes’ 1 uur geleden
Afbeelding
De meeste teams van Effekt’74 kwamen weer in actie 3 uur geleden
Afbeelding
West Twente heeft team van dertig energiecoaches 15 uur geleden
Afbeelding
The Singing Club 17 uur geleden
Afbeelding
Allerlei activiteiten tijdens de Kinderboekenweek 21 uur geleden
Afbeelding
Diabeteschallenge wordt afgesloten met wandeling 23 uur geleden
Afbeelding
Tweede competitieronde badmintonners BC Flits gisteren
Afbeelding
Gezocht: varianten van het woord suikerbrood gezocht 26 sep, 12:01