3D-printers bouwen een computermodel op uit plastic, laagje voor laagje. Je kunt er van alles mee maken; het uitdagende is juist het ontwerpen van een goed printbaar model.
3D-printers bouwen een computermodel op uit plastic, laagje voor laagje. Je kunt er van alles mee maken; het uitdagende is juist het ontwerpen van een goed printbaar model. Foto: Shutterstock

Leuke kennismaking met techniek en design

Algemeen

WIERDEN - Hoe krijg je mensen geïnteresseerd in techniek en design? Door ze dit zelf te laten ervaren! Dit is de gedachte achter het Mobiele Lab van Tetem. Dit staat van 16 tot en met 28 augustus in de bibliotheek in Wierden. Kinderen vanaf 10 jaar én volwassenen kunnen hier als een echte maker aan de slag.

Het team van het Mobiele Lab gaat vol enthousiasme met alle deelnemers aan de slag. Zo biedt de labcoach van Tetem ondersteuning in het veilig en deskundig werken met de techniek, deelt de bibliotheekmedewerker kennis op het gebied van mediawijsheid en maakt de jongerenwerker van Stichting De Welle de verbinding met de doelgroep. Kennisdeling, verbinding en plezier staan voorop!

Oneindige mogelijkheden

De activiteiten in het Mobiele Lab zijn oneindig. Zo zijn er verschillende ontwerpprogramma’s waarmee je digitaal 3D kunt ontwerpen en er staan 3D-printers klaar om de ontwerpen te printen. Met een lasersnijder kunnen bezoekers in hout graveren en heel precies papier, stickers of textiel snijden. De foamsnijder helpt met het maken van grote vormen en bij stencils ontwerpen wordt de techniek van de snijplotter uitgelegd. Wie liever wearables maakt - draagbare stukjes technologie - kan aan de slag met de digitale borduurmachine. Wil je ergens een replica van maken, dan biedt de 3D scanner uitkomst. Dit is een greep uit de mogelijkheden. Kom vooral een kijkje nemen en ontdek wat er allemaal mogelijk is met techniek!

Vrijwilligers gezocht

Tetem is nog op zoek naar lokale vrijwilligers die graag willen assisteren bij het Mobiele Lab. Zij kunnen dan jongeren en volwassenen helpen met het maken van mooie ontwerpen en producten. Aanmelden hiervoor kan via de vrijwilligersvacaturebank ‘Wierden Doet’ op www.wierdendoet.nl, of door te mailen naar d.wilkens@stichtingdewelle.nl. Je krijgt in de week vooraf aan het Lab een opleiding bij Tetem om aan de slag te kunnen. Tijdens het Mobiele Lab krijg je altijd ondersteuning van een professionele kunst- en techniekdocent.

!
Afbeelding
‘Eerst F jeugdtoernooi van HV Kedingen groot succes’ 30 minuten geleden
Afbeelding
De meeste teams van Effekt’74 kwamen weer in actie 2 uur geleden
Afbeelding
West Twente heeft team van dertig energiecoaches 14 uur geleden
Afbeelding
The Singing Club 16 uur geleden
Afbeelding
Allerlei activiteiten tijdens de Kinderboekenweek 20 uur geleden
Afbeelding
Diabeteschallenge wordt afgesloten met wandeling 22 uur geleden
Afbeelding
Tweede competitieronde badmintonners BC Flits gisteren
Afbeelding
Gezocht: varianten van het woord suikerbrood gezocht 26 sep, 12:01