3D-printers bouwen een computermodel op uit plastic, laagje voor laagje. Je kunt er van alles mee maken; het uitdagende is juist het ontwerpen van een goed printbaar model.
3D-printers bouwen een computermodel op uit plastic, laagje voor laagje. Je kunt er van alles mee maken; het uitdagende is juist het ontwerpen van een goed printbaar model. Foto: Shutterstock

Leuke kennismaking met techniek en design

Algemeen

WIERDEN - Hoe krijg je mensen geïnteresseerd in techniek en design? Door ze dit zelf te laten ervaren! Dit is de gedachte achter het Mobiele Lab van Tetem. Dit staat van 16 tot en met 28 augustus in de bibliotheek in Wierden. Kinderen vanaf 10 jaar én volwassenen kunnen hier als een echte maker aan de slag.

Het team van het Mobiele Lab gaat vol enthousiasme met alle deelnemers aan de slag. Zo biedt de labcoach van Tetem ondersteuning in het veilig en deskundig werken met de techniek, deelt de bibliotheekmedewerker kennis op het gebied van mediawijsheid en maakt de jongerenwerker van Stichting De Welle de verbinding met de doelgroep. Kennisdeling, verbinding en plezier staan voorop!

Oneindige mogelijkheden

De activiteiten in het Mobiele Lab zijn oneindig. Zo zijn er verschillende ontwerpprogramma’s waarmee je digitaal 3D kunt ontwerpen en er staan 3D-printers klaar om de ontwerpen te printen. Met een lasersnijder kunnen bezoekers in hout graveren en heel precies papier, stickers of textiel snijden. De foamsnijder helpt met het maken van grote vormen en bij stencils ontwerpen wordt de techniek van de snijplotter uitgelegd. Wie liever wearables maakt - draagbare stukjes technologie - kan aan de slag met de digitale borduurmachine. Wil je ergens een replica van maken, dan biedt de 3D scanner uitkomst. Dit is een greep uit de mogelijkheden. Kom vooral een kijkje nemen en ontdek wat er allemaal mogelijk is met techniek!

Vrijwilligers gezocht

Tetem is nog op zoek naar lokale vrijwilligers die graag willen assisteren bij het Mobiele Lab. Zij kunnen dan jongeren en volwassenen helpen met het maken van mooie ontwerpen en producten. Aanmelden hiervoor kan via de vrijwilligersvacaturebank ‘Wierden Doet’ op www.wierdendoet.nl, of door te mailen naar d.wilkens@stichtingdewelle.nl. Je krijgt in de week vooraf aan het Lab een opleiding bij Tetem om aan de slag te kunnen. Tijdens het Mobiele Lab krijg je altijd ondersteuning van een professionele kunst- en techniekdocent.

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 3 uur geleden
Afbeelding
Mooie opbrengst ZOA collecte 9 uur geleden
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 11 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 24 apr, 18:10
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 24 apr, 14:09
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 24 apr, 10:00
Afbeelding
Inloop met lunch in De Bron 24 apr, 10:00
Er kan worden gekozen tussen routes van 12, 25 en 50 kilometer.
Hemelvaartsdag Fietstocht vanaf het Akkerhus Ypelo 24 apr, 07:58