Afbeelding

Nieuwe reisdocumenten aanvragen

Algemeen

WIERDEN - De zomervakantie staat weer voor de deur. Ook bij de gemeente is het weer extra druk met de aanvraag van nieuwe reisdocumenten.

Het Loket Burgerzaken is sinds afgelopen maand al ruimer geopend om de extra drukte aan te kunnen. U bent op de woensdag welkom tot 19.30 uur. Wel dient u vooraf een afspraak te maken. Dit kan via www.wierden.nl/afspraak of telefonisch op: 0546-580 834. De gemeente adviseert uw reisdocument op tijd te vervangen. Helaas zijn er nog teveel mensen die pas op Schiphol of bij de Europese buitengrenzen ontdekken dat een document vermist of verlopen is. Controleer ook vooraf hoe lang uw document geldig moet zijn. Vaak moet een document niet alleen gedurende de reis, maar ook een tijdje langer geldig zijn.
Gaat u met kinderen op vakantie naar het buitenland? Ook zij moeten een geldige identiteitskaart of paspoort hebben. Houd er rekening mee dat uw kind zelf aanwezig moet zijn bij de aanvraag en het ophalen van het document. Ook moeten beide ouders of degene die het gezag over het kind heeft schriftelijke toestemming geven. Toestemming geven kan in het gemeentehuis of vooraf via de website www.wierden.nl/paspoort of via de website www.wierden.nl/identiteitskaart

!
Afbeelding
‘Eerst F jeugdtoernooi van HV Kedingen groot succes’ 55 minuten geleden
Afbeelding
De meeste teams van Effekt’74 kwamen weer in actie 3 uur geleden
Afbeelding
West Twente heeft team van dertig energiecoaches 14 uur geleden
Afbeelding
The Singing Club 16 uur geleden
Afbeelding
Allerlei activiteiten tijdens de Kinderboekenweek 20 uur geleden
Afbeelding
Diabeteschallenge wordt afgesloten met wandeling 23 uur geleden
Afbeelding
Tweede competitieronde badmintonners BC Flits gisteren
Afbeelding
Gezocht: varianten van het woord suikerbrood gezocht 26 sep, 12:01