<p>Lezen in de vakantie is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen - en gewoon leuk voor ons volwassenen!</p>

Lezen in de vakantie is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen - en gewoon leuk voor ons volwassenen!

(Foto: Shutterstock)

Bieb Wierden en Enter biedt leespret voor jong en oud

WIERDEN/ENTER - Voor veel mensen is de vakantie hét aangewezen moment om weer eens leesmeters te maken. Lekker aan het strand met een spannende thriller of juist genieten van een romantisch boek langs de oevers van de Seine. Waar de vakantie ook heen gaat dit jaar, een goed boek is een passende reisgenoot.

Voor de jongste lezers is er momenteel het Vakantielezen in de bibliotheek. Gericht op beginnende lezers uit groep 3 en 4. Het Vakantielezen is niet alleen bedoeld om gewoon de lol van het lezen te stimuleren, maar ook zeker om de leesvaardigheid van deze jonge kinderen op peil te houden. In de lange zomervakantie zakt dit weg, zo leert de ervaring. Om mee te doen met Vakantielezen kunnen gezinnen een gratis schatkaart afhalen bij de bibliotheek in Enter en Wierden. Zij kunnen zich aanmelden op de website www.vakantie-lezen.nl. Hier reist de jonge lezer virtueel langs zes landen: van de Griezelkust naar Sportmanië en van het Dierenrijk naar Lachland. Hier moeten dan telkens drie opdrachten uitgevoerd worden om een schat te vinden (een woord). Na het vinden van alle ‘schatten’ krijgt men in de bibliotheek een sticker. Insturen van de volle kaart met alle opdrachten maakt kans op leuke prijzen. Deelnemen aan het Vakantielezen kan tot en met 12 september.

Ruimer lenen

Voor jongeren en volwassen lezers zijn uiteraard ook weer de nodige leuke vakantietitels te vinden in de bibliotheek. Zo staan er tot en met 31 augustus zomerse boekentips klaar in de online bibliotheek-app. In de vakantieperiode mag u fysieke boeken extra lang houden. Bent u nog geen lid van de bibliotheek? Voor kinderen tot 18 jaar is dit gratis; voor volwassenen kost dit 49 euro per jaar. Naast de fysieke boeken biedt de bibliotheek ook veel andere materialen aan. Bovendien kunt u ook digitale boeken downloaden wanneer u lid bent.

Openingstijden

De bibliotheek in Wierden is op maandag, dinsdag en donderdag open van 14.00 tot 17.00 uur, op woensdag bent u welkom van 10.00 tot 17.00 uur, op vrijdag van 10.00 tot 19.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Op zaterdagen 24 juli, 31 juli en 7 augustus is de bieb gesloten. In Enter bent u op maandag welkom van 13.00 tot 19.30 uur, op woensdag, donderdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Ook zij zijn op 24 juli, 31 juli en 7 augustus gesloten. Kijk ook op: www.bibliotheekwierden.nl

Meer berichten