Afbeelding

Wandelen voor partners van een volwassene met autisme

Algemeen

TWENTE - Heeft uw partner autisme en bent u op zoek naar een stukje herkenning? Wilt u met anderen informatie en ervaringen kunnen delen? Stichting Evenmens organiseert wandelingen voor partners van een volwassene met de diagnose of het vermoeden van autisme. 

Omdat er steeds meer bekendheid wordt over autisme en de kenmerken die bij mensen met autisme voor kunnen komen, wil Stichting Evenmens graag verbindingen leggen tussen partners van een volwassene met autisme. “Het is zo fijn dat ik hier niet alles uit hoef te leggen, er is begrip voor elkaar”, aldus een deelnemer. De verbindingen onderling kunnen belangrijk zijn. “Door te delen wat er speelt of vragen te kunnen stellen als die er zijn, kunnen mensen elkaar versterken. Onze ervaring is, erover praten kan helpend zijn”, legt consulente Herma Spoolder uit. Daarom nodigt Evenmens u uit voor een avondwandeling op 20 juli. Deze start om 19.30 uur bij de Sallandse Berg aan de Grotestraat 285 in Nijverdal. Deze wandeling duurt ongeveer een uur, waarna u de gelegenheid heeft om even na te praten. Ook organiseert Evenmens een wandeling op woensdag 21 juli vanaf Infocentrum “Op Duur”, Rijksstraatweg 109 Den Nul (Olst). Deze wandeling start om 10.00 uur en duurt eveneens ongeveer een uur. Daarna is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee.
De wandelingen vinden plaats in kleine groepjes. Aanmelden is verplicht en kan via: www.evenmens.nl/wandelingenASS. Of bel. 0548 638 830.

Afbeelding
'Veiligheid binnen en buiten de grenzen' 10 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 12 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 18 apr, 17:43
Afbeelding
Eat to meet: een ontmoetingsbrunch voor jongeren 18 apr, 11:58
Wandel mee met een groep, elke week een stukje verder.
Wandelchallenge: werken aan gezondheid en conditie 18 apr, 07:58
Afbeelding
Wvc Volley Dames voor het eerst kampioen als 'Weghorst Makelaardij WVC Volley' 17 apr, 17:58
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 17 apr, 14:01
Afbeelding
Ambulare Wierden organiseert Oranjetocht 17 apr, 09:55