Foto: Shutterstock

Inbrekers gaan niet op vakantie

WIERDEN - De gemeente en politie roepen inwoners op om de komende tijd extra alert te zijn op het risico van een inbraak. In de zomer is altijd een piek te zien. Gelukkig kan men met goed afsluiten en waakzaam zijn veel doen om inbrekers te ontmoedigen.

De tips die de gemeente geeft zijn voor het grootste deel gezond verstand: kondig niet op social media je vakantie aan, sluit ramen en deuren goed af, leg waardevolle spullen niet in het zicht, informeer de buren dat u weg bent en gebruik een tijdschakelaar om de woning ‘s avonds bewoond te laten lijken. Andere algemene tips zijn om ook poorten en schuren goed af te sluiten en geen tonnen direct naast het huis te laten staan. Deze zijn namelijk een handig opstapje voor insluipers.

Een waakzame buurt is een veilige(r) buurt, zo leert ook de ervaring van de politie. Wanneer u iets verdachts signaleert mag u direct 112 bellen. Zo vergroot u de pakkans van een dader. Schrijf ook op wat u precies ziet of hoort, zo geeft u het accuraat door. In de diverse buurten zijn ook eigen WhatsApp-groepen actief. Buurtbewoners kunnen elkaar dan waarschuwen bij verdachte situaties of door uit te kijken naar een dader. Aanmelden voor deze WhatsApp-groepen kan via: https://bit.ly/3hbEY0b

Meer berichten