Afbeelding
Foto: Shutterstock

Inbrekers gaan niet op vakantie

Algemeen

WIERDEN - De gemeente en politie roepen inwoners op om de komende tijd extra alert te zijn op het risico van een inbraak. In de zomer is altijd een piek te zien. Gelukkig kan men met goed afsluiten en waakzaam zijn veel doen om inbrekers te ontmoedigen.

De tips die de gemeente geeft zijn voor het grootste deel gezond verstand: kondig niet op social media je vakantie aan, sluit ramen en deuren goed af, leg waardevolle spullen niet in het zicht, informeer de buren dat u weg bent en gebruik een tijdschakelaar om de woning ‘s avonds bewoond te laten lijken. Andere algemene tips zijn om ook poorten en schuren goed af te sluiten en geen tonnen direct naast het huis te laten staan. Deze zijn namelijk een handig opstapje voor insluipers.

Een waakzame buurt is een veilige(r) buurt, zo leert ook de ervaring van de politie. Wanneer u iets verdachts signaleert mag u direct 112 bellen. Zo vergroot u de pakkans van een dader. Schrijf ook op wat u precies ziet of hoort, zo geeft u het accuraat door. In de diverse buurten zijn ook eigen WhatsApp-groepen actief. Buurtbewoners kunnen elkaar dan waarschuwen bij verdachte situaties of door uit te kijken naar een dader. Aanmelden voor deze WhatsApp-groepen kan via: https://bit.ly/3hbEY0b

!
Afbeelding
‘Eerst F jeugdtoernooi van HV Kedingen groot succes’ 1 uur geleden
Afbeelding
De meeste teams van Effekt’74 kwamen weer in actie 3 uur geleden
Afbeelding
West Twente heeft team van dertig energiecoaches 15 uur geleden
Afbeelding
The Singing Club 17 uur geleden
Afbeelding
Allerlei activiteiten tijdens de Kinderboekenweek 21 uur geleden
Afbeelding
Diabeteschallenge wordt afgesloten met wandeling gisteren
Afbeelding
Tweede competitieronde badmintonners BC Flits gisteren
Afbeelding
Gezocht: varianten van het woord suikerbrood gezocht 26 sep, 12:01