Bloembakken geven kleur aan Enter en Wierden

ENTER/WIERDEN - De wereld ziet er steeds een beetje rooskleuriger uit, zeker nu de bloembakken weer hun weg terug hebben gevonden naar het centrum van Enter en Wierden. Meerdere piramides en lage bakken met geraniums zijn afgelopen week door de gemeente in beide centra geplaatst en fleuren het straatbeeld op.

“Langzamerhand begint het straatbeeld weer normaal te worden en kunnen we ons weer vrijer bewegen. Het is mooi om dat te onderstrepen door het straatbeeld met bloemen nog een beetje mooier te maken”, zegt wethouder Richard Kortenhoeve. Samen met Patrick ten Hove van Winkeliersvereniging Enter en Marloes Lubberdink van winkeliersvereniging Wierden was de wethouder op de Marktstraat in Wierden aanwezig om de laatste hand te leggen aan het plaatsen van de bakken.

Groot gemis
“Het ontbreken van de bloembakken in het centrum werd door de winkeliers echt als een gemis ervaren. Dit was zowel in Enter als in Wierden het geval. Samen wordt er hard gewerkt om het centrum levendig en vitaal te houden. Bloemen horen daar zeker bij en dit geeft de hele zomer een mooi beeld.” Het plaatsen van de bloembakken is mogelijk gemaakt door de Stadsbeweging. Er is gekozen voor de rode hanggeranium, ook wel Oostenrijkse geranium genoemd. Een sterke, eenjarige plant die tot in november kan bloeien. Een slim watersysteem in de bakken en goede meststof draagt daaraan bij. Maar een goede verzorging is ook essentieel en die taak hebben de winkeliersverenigingen op zich genomen, zij zorgen voor de bewatering. Een mooie samenwerking, beamen de drie. “Zo krijgen de centra weer meer kleur.”

Veel voordelen
Naast dat de bloemen en planten ook een mooie, fleurige aanblik geven heeft een groen en divers centrum ook andere voordelen. Zo dragen meer bloemen en planten ook bij aan het versterken van de biodiversiteit. Bloemen zijn namelijk een belangrijke voedingsbron voor veel nuttige insecten zoals bijen en vlinders. De gemeente hoopt dat mensen ook zelf wat meer aan willen planten in de kernen.

Meer berichten