Afbeelding

Vrijwilligerscollege De Welle over Suïcide

Algemeen

WIERDEN - Suïcide-gedachten, hoe herken je deze gedachten en gevoelens bij een ander en hoe ga je over dit lastige onderwerp in gesprek? Suïcide is een onderwerp dat mensen het liefst uit de weg gaan. Ze zijn bang om iets verkeerd te zeggen, bang om de gedachten erger te maken of mensen weten simpelweg niet hoe je dit onderwerp bespreekbaar maakt.

Op dinsdag 29 juni van 19.30 tot 20.45 uur kun je hier alles over te weten komen tijdens een online-training van De Welle. Dit is één van de online-workshops die De Welle aanbiedt aan alle vrijwilligers in de gemeenten Hellendoorn en Wierden onder de noemer Vrijwilligerscolleges. Kom jij in je vrijwilligerswerk wel eens in situaties terecht waarbij je het vermoeden hebt dat iemand suïcide-gedachten heeft of heb je wel eens meegemaakt dat iemand aan je vertelt dat deze gedachten in zijn of haar hoofd rondspoken? Weet je echter niet hoe je hiermee om moet gaan of wat je kan doen in deze situatie? Dan is dit Vrijwilligerscollege voor jou zeker een aanrader. In de training, die tot stand is gekomen in samenwerking met 113 suïcide-preventie, krijg je handvaten om suïcide-gedachten te herkennen, om op een passende manier het gesprek hierover aan te gaan en leer je hoe en waarmee je iemand kan helpen of ondersteunen.

Deelnemen
Wil je graag deelnemen op dinsdag 29 juni van 19.30 tot 20.45 uur? Geef je dan snel op! Dat kan bij Marijke Grutterink via m.grutterink@stichtingdewelle.nl of via 06-46540113. Geef bij opgave je naam, e-mailadres en telefoonnummer door. Ook voor vragen kun je bij haar terecht. Deelname is gratis. Opgeven kan tot 24 juni, 12.00 uur.

Afbeelding
Veel positieve reacties over sportinstuif van De Welle 5 uur geleden
Samen met verschillende partijen willen de 14 Twentse gemeenten werken aan een vitale samenleving met ruimte voor iedereen.
Sport voor iedereen mogelijk maken 21 uur geleden
Woonboulevard Almelo trapt de serie braderieën af met een Middeleeuwse Braderie. (Foto: Larissa van Zeist)
Stoomtrein rijdt op tweede paasdag 27 mrt, 13:57
Alle verenigingen zijn uitgenodigd om volgend jaar weer mee te doen met de competitie.
Kluppelshuizen 1 wint de klootschietcompetitie 27 mrt, 13:53
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 27 mrt, 08:06
Vaccinatie moet het kind al bij de geboorte goede bescherming bieden tegen kinkhoest.
GGD ziet ook hier de toename kinkhoest 26 mrt, 18:12
Afbeelding
Generatietuin weer klaar voor de lente en zomer 26 mrt, 11:57
Afbeelding
Jan Quintus Zwart al 40 jaar dirigent van Looft den Heer 26 mrt, 07:58