Wierden zet buren weer in het zonnetje met Beste Buur Bokaal

WIERDEN - Dit jaar vindt de vierde editie van de Beste Buur Bokaal plaats in Twente. Inwoners van onder meer Wierden kunnen hun ‘Beste Buur’ tot 16 augustus nomineren voor deze titel. De Beste Buur Bokaal is bedoeld om aandacht te vragen voor stille krachten in buurten en wijken, die altijd voor anderen klaarstaan. De winnaar wordt bekendgemaakt op Nationale Burendag: zaterdag 25 september.

De Beste Buur Bokaal is een gezamenlijk initiatief van de gemeenten, woningcorporaties en huurdersorganisaties. In Wierden maken de gemeente, Reggewoon en Huurdersbelang Wierden-Enter dit mogelijk. Alle betrokken gemeenten en partijen erkennen het belang van noaberschap en een sociaal en veilig leefklimaat. Dit zorgt er namelijk voor dat mensen langer thuis kunnen wonen, draagt bij aan een vertrouwde leefomgeving en vermindert eenzaamheid. Mensen die noaberschap uitdragen en zich inzetten voor een fijn leefklimaat, verdienen dan ook extra waardering. Deze waardering wordt geuit met het uitreiken van de Beste Buur Bokaal.

Nominaties welkom
Nomineren is al mogelijk. Via de website www.bestebuurbokaal.nl/wierden is het al mogelijk om een ‘Beste Buur’ te nomineren. Tot 16 augustus aanstaande kunnen mensen een buurman of buurvrouw nomineren. Iedere inwoner van de gemeente Wierden kan een buurman of buurvrouw nomineren of genomineerd worden. Wilt u iemand nomineren? Vergeet dan niet om uit te leggen waarom deze persoon zo’n goede buur is. Een onafhankelijke jury zal de toelichtingen namelijk gebruiken om de winnaar te bepalen. De jury kijkt uit naar mooie voorbeelden van sociale burenverhalen.

Andere gemeenten
De Beste Buur Bokaal wordt ook in andere Twentse gemeenten georganiseerd. Alle Twentse woningcorporaties doen mee aan dit initiatief, maar in iedere gemeente wordt een eigen ‘Beste Buur’ gekozen. De winnaar van de Beste Buur Bokaal ontvangt een passende prijs en wordt echt even in het zonnetje gezet. Geef dus snel uw ‘Beste Buur’ op via www.bestebuurbokaal.nl/wierden.

Juist nu
Het in het zonnetje zetten van de lokale beste buren is juist nu extra belangrijk. Door de coronacrisis zijn veel dingen het afgelopen jaar veranderd. Er waren bijvoorbeeld ook buren die elkaar hielpen bij de quarantaine, zoals door boodschappen te halen. Maar ook voor vervoer naar het vaccineren, opvang van kinderen of andere hulpzaken hebben veel buren en buurtgenoten zich ingezet. Iets waar ook de gemeente, corporaties en anderen grote waardering voor uitspreken met deze prijzen.

Meer berichten