Historische Kring gaat weer open

WIERDEN - De Historische Kring Wederden kan weer door met activiteiten. Door alle coronabeperkingen zijn de HKW en galerie Groot’n Jans van Ingrid Groeneveld (veel te) lang gesloten geweest. Komende woensdag 9 juni wordt de expositieruimte weer geopend voor het publiek.

De prachtige expositie “Vive la France” van Ingrid Groeneveld, die tijdens de afgelopen periode, te zien zou zijn, is verlengd en gaat geleidelijk over in een tentoonstelling van de HKW met als titel “Lang leve de kleermaker”. Als het ware “Van schilderdoek naar textiel”. Dit is een nieuw concept voor zowel Ingrid als voor de Historische Kring, daar de Van Buuren Stee normaal twee weken gesloten is tussen twee tentoonstellingen. Spannend voor de HKW en Ingrid, maar zeker ook voor de bezoekers, daar er, gedurende de komende weken, telkens weer wat anders te bewonderen zal zijn.

In Franse sferen
Naast aquarellen en olieverfschilderijen van Ingrid Groeneveld, zullen er ook aquarellen van Riet Schildhuis uit Hengelo te bewonderen zijn. Alle schilderijen zijn gemaakt in of geïnspireerd door Frankrijk. Via de Kunstclub Almelo leerde Ingrid Riet kennen, die op de tekenacademie in R’dam gezeten heeft en een losse stijl hanteert. Net als Ingrid schetste ze al vanaf haar jonge jaren. Vanaf haar 16de schilderde ze op de Montessorischool in Rotterdam, maar ook in Blijdorp en in Dieren. Ingrid heeft de kunstacademie Cereleum in Lausanne gevolgd en heeft daarna veel les gehad in Nederland en in Frankrijk. De gebieden waar de kunstenaressen hun inspiratie opdeden en waar zij het meest hebben geschilderd hebben zijn: Toulouse, Normandië en de Provence. Verder wordt de expositie opgeluisterd door prachtige keramische schalen en beelden van mevrouw E. Nelissen uit Vroomshoop. Vous êtes cordialement bienvenue, u bent van harte welkom!

De kleermaker
Vive la France loopt geleidelijk over in een expositie van de de Historische Kring Wederden met als titel “Lang leve de kleermaker”. Deze stond al geruime tijd op het rooster, maar moest vanwege corona telkens weer uitgesteld worden. Deze expositie laat zien op welke manier kleding dient ter opluistering van de mensen. Belangrijk is de bijdrage van de studenten van de opleiding “Mode en Maatkleding” van het ROC van Twente, die met trots hun werkstuk laten zien: een bustier (een afgeleide van een korset) naar eigen ontwerp. Deze werkstukken worden aangevuld met een fotoshow ter vervanging van een live-modeshow. De foto’s zijn ook gemaakt door de studenten van het ROC. Kijk voor actuele informatie over de exposities ook op: www.historischekringwierden.nl.

Meer berichten