Afbeelding

Ondernemers starten spaar-actie om klanten te trekken

Algemeen

WIERDEN - Het is een bekend gegeven dat de huidige coronacrisis niet makkelijk is voor ondernemers. Sinds kort kunnen winkels weer ruimer open, maar bezoekersaantallen staan nog wel onder druk. Om meer klanten te trekken is nu een leuke actie bedacht.

De ondernemersverenigingen van Wierden en Enter hebben samen een Gouden Ticket Actie opgezet: een spaaractie waarmee lokale ondernemers én inwoners een extraatje kunnen verdienen. De actie ging afgelopen zaterdag, 29 mei van start.

Stempels sparen
Inwoners van de gemeente kunnen bij vijf supermarkten (Albert Heijn, Jumbo, Coöp) stempels sparen bij hun dagelijkse boodschappen. Zij krijgen bij elke twintig euro aan boodschappen een stempel. Een volle spaarkaart met vijf stempels kan tegen bijbetaling ingewisseld worden voor een waardecheque. Met die waardecheque kunnen mensen terecht bij meer dan tachtig winkels in de gemeente. “Het mooie is dat ondernemers én inwoners er beter van worden”, aldus Eelco Koop namens het bestuur van de Winkeliersvereniging Wierden. “Inwoners betalen vijf euro en krijgen daarvoor een waardecheque van tien euro. Voor de lokale ondernemers levert het extra klanten op.”

Mooi initiatief
Patrick ten Hove, voorzitter van de Enterse Ondernemersvereniging (EOV) sluit zich hier volledig bij aan. Ook hij is blij met dit lokale initiatief en draagt hier graag zijn steentje aan bij. Op www.visitwierden-enter.nl staat vermeld welke ondernemers deelnemen aan de actie. De Gouden Ticket Actie is een samenwerking tussen de ondernemersverenigingen van Wierden en Enter, Gastvrij Wierden-Enter, de provincie Overijssel en de gemeente Wierden. Wethouder Richard Kortenhoeven: “Dat alle partijen elkaar weten te vinden en samen de schouders zetten onder deze actie, is goed om te zien. Juist in deze tijd die het uiterste vergt van mensen is samenwerken cruciaal. Ik hoop dat de actie een groot succes wordt, voor onze inwoners, maar vooral ook voor de ondernemers. Want de afgelopen tijd hebben we meer dan ooit gemerkt hoe belangrijk de ondernemers zijn voor de inwoners, de economie en de leefbaarheid in onze gemeente.”

De vluchtheuvel rond 1933.
Onthulling eerste project SKHE: De vluchtheuvel 9 uur geleden
Afbeelding
Veel positieve reacties over sportinstuif van De Welle 17 uur geleden
Samen met verschillende partijen willen de 14 Twentse gemeenten werken aan een vitale samenleving met ruimte voor iedereen.
Sport voor iedereen mogelijk maken 27 mrt, 18:04
Woonboulevard Almelo trapt de serie braderieën af met een Middeleeuwse Braderie. (Foto: Larissa van Zeist)
Stoomtrein rijdt op tweede paasdag 27 mrt, 13:57
Alle verenigingen zijn uitgenodigd om volgend jaar weer mee te doen met de competitie.
Kluppelshuizen 1 wint de klootschietcompetitie 27 mrt, 13:53
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 27 mrt, 08:06
Vaccinatie moet het kind al bij de geboorte goede bescherming bieden tegen kinkhoest.
GGD ziet ook hier de toename kinkhoest 26 mrt, 18:12
Afbeelding
Generatietuin weer klaar voor de lente en zomer 26 mrt, 11:57