Ga wandelen op de begraafplaats zondag

WIERDEN - De Wierdense begraafplaats aan de Appelhofstraat is een unieke plek waar nabestaanden vol liefde hun dierbare overledenen kunnen gedenken, en bezoeken. Komende zondag 29 mei organiseert de Historische Kring hier een wandeling vanaf 15.00 uur in het kader van de Dag van de Begraafplaats.

De activiteit wordt aangepast aan de geldende maatregelen en restricties. Zo ook in Wierden. U wordt van harte uitgenodigd om een wandeling te maken op de begraafplaats aan de Appelhofstraat. Massaal wordt er in coronatijd in Nederland gewandeld. De HKW zou het geweldig vinden dat mensen - in plaats van te kiezen voor bos, weide of stadspark - een wandeling maken over de begraafplaats. Zodat zij kunnen zien en ervaren welke mooie plekken er met vakmanschap, zorg en aandacht worden beheerd. En dat een begraafplaats iedereen, altijd en overal, in alle stilte en schoonheid verwelkomt. Waar bezoekers kunnen herdenken en herinneren; niet alleen personen die daar begraven liggen, maar iedereen die wordt gemist.

Wandel mee
De wandeling is zaterdag vanaf 15.00 uur onder leiding van gidsen van de Historische Kring Wederden. De wandelroute over de begraafplaats gaat langs bijzondere graven en grafmonumenten. Zoals de geallieerde graven van omgekomen militairen en mensen uit het Wierdens verzet. Graag vooraf aanmelden. Dat kan via: secretariaat@historischekringwierden.nl.

Meer berichten