Foto: Maarten Zeehandelaar / Shutterstock.com

Hoe maken we Wierden nog fijner om te wonen?

WIERDEN - Wierden is meer dan alleen een plaats op een kaart en een gemeentehuis. Wierden is een gemeenschap; een hechte ook nog eens. Maar dit is wel iets wat we bij moeten houden én waar versterking mogelijk is. Daarom nodigt de gemeente inwoners uit om actief mee te praten over de sociale leefomgeving voor prettig en veilig wonen.

De gemeente houdt in juni vier online bijeenkomsten waarin u kunt meepraten over onderwerpen die bijdragen aan de leefbaarheid in uw dorp, kern of wijk. Samen in gesprek over onderwerpen als veiligheid, zelfredzaamheid, ontmoeten, noaberschap, vrijwilligerswerk en sport en beweging. “Deze thema’s dragen bij aan het gevoel van welbevinden”, zegt wethouder Hans ter Keurst. “Hoe beter we ons beleid afstemmen op deze onderwerpen, hoe prettiger iemand zich voelt op de plek waar hij woont. Dit gaat iedereen aan en we horen heel graag wat u hierover wilt zeggen.”

Brede ambitie
Er zijn in de leefomgeving altijd wensen, behoeften en verbeterpunten die de gemeente graag in beeld wil krijgen. Zo ontstaat een brede agenda met daarin de belangrijkste maatschappelijke vraagstukken. Hoe denkt u bijvoorbeeld over de voorzieningen in uw buurt of de mogelijkheid om andere mensen te ontmoeten? Welke ondersteuning is nodig om te blijven deelnemen aan de activiteiten in uw dorp of wijk? Op welke manier kunnen we nog meer aan beweging doen en hoe belangrijk is vrijwilligerswerk? “Wat zijn de dingen die bijdragen aan het wijkgevoel en waar ziet u knelpunten? Uw mening hierover is voor de gemeente van groot belang. Ik hoop u dan ook te zien in onze wijksessies”, zegt wethouder Ter Keurst.

Sessies
De wijksessies zijn in juni. Op 10 juni is er een sessie voor inwoners van de buitengebieden en alle buurtschappen, op 15 juni voor inwoners van Wierden West, Huurne, Wierden Centrum, De Hooilanden, De Weuste, Het Loo en De Stouwe, op 22 juni voor inwoners van Wierden Oost, Grote Maat (inclusief De Aa) en Zuidbroek en op 24 juni voor inwoners van Enter. Aanmelden gaat via www.wierden.nl/wijksessies. Kort voor de sessie ontvangt u een link voor de bijeenkomst.

Meer berichten