Afbeelding

Zetelwisseling bij CU Wierden-Enter

Algemeen

WIERDEN - Tijdens de raadsvergadering van 1 juni zal Riet Eshuis-Egberts terugtreden als raadslid. Eshuis zit sinds 2010 in de gemeenteraad namens de ChristenUnie.

Ze begon direct als fractievoorzitter voor de partij en heeft de laatste jaren als raadslid en voorzitter voor de commissie grondgebiedzaken gediend. Recent heeft Eshuis de fractie te kennen gegeven dat ze graag wil minderen, om na de zomer een studie op te kunnen pakken. Eshuis blijft betrokken bij de fractie en zal onder meer de komende campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen gaan leiden. Haar zetel wordt overgenomen door Jan Oene Krist.

Goed moment
Eshuis: “Nu plek maken voor Jan Oene is een win-win situatie voor ons beiden. Jan Oene start net voor behandeling van de nota meerjarenbeleid en heeft zo mooi de gelegenheid zich de komende maanden goed in te werken voor de volgende verkiezingen. Ik kan op tijd een stapje terug doen om mij te focussen op een nieuwe studie na de zomer.”

Geen onbekende
Jan Oene Krist is geen onbekende voor wie de Wierdense politiek volgt. Hij draait al enige jaren mee in de commissievergaderingen als steunfractielid van de ChristenUnie. Krist: “Het terugtreden van Riet zal een gemis zijn voor de raad. Ze heeft een schat aan ervaring en kennis en is bovendien een goede voorzitter van de commissievergaderingen. Het is dan ook fijn dat ze nauw betrokken blijft bij de fractie. Ik kijk enorm uit naar het werk als raadslid. Het is een hele eer om me op deze manier in te zetten voor een duurzame samenleving die omziet naar hen die dat nodig hebben.”

Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 8 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet: een ontmoetingsbrunch voor jongeren 14 uur geleden
Wandel mee met een groep, elke week een stukje verder.
Wandelchallenge: werken aan gezondheid en conditie 18 uur geleden
Afbeelding
Wvc Volley Dames voor het eerst kampioen als 'Weghorst Makelaardij WVC Volley' 17 apr, 17:58
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 17 apr, 14:01
Afbeelding
Ambulare Wierden organiseert Oranjetocht 17 apr, 09:55
Fredrik Oppegard in duel met Loizos Loizou van SC Heerenveen. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles ten onder tegen Heerenveen 16 apr, 20:00
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 16 apr, 17:54