Foto: Shutterstock

Aanleg deel fietssnelweg F35

WIERDEN - Deze week zijn de werkzaamheden voor aanleg van de fietssnelweg F35 langs de Esrand in Wierden begonnen. Het gaat om het gedeelte tussen de rotonde Rijssensestraat tot aan de Stegeboersweg.

De definitieve plannen zijn op twee punten iets gewijzigd, naar aanleiding van de inspraak op het eerste ontwerp. Zo komt er en hekwerk tussen de speelplaats ‘Cool Nature’ en de F35. Verder zal de aansluiting van de F35 op de parallelweg iets aangepast worden zodat duidelijker is dat fietsers voorrang hebben.

Over de F35
De F35 is een hoogwaardige fietsverbinding waarmee fietsers snel tussen grotere plaatsen kunnen fietsen. Deze fietssnelweg loopt dan van Nijverdal naar de Duitse grens, met zijtakken van Almelo naar Vriezenveen en van Enschede naar Oldenzaal. De insteek is dat fietsers zo min mogelijk kruisingen passeren en waar dit wel het geval is, dat zij daar voorrang krijgen. Dit moet fietsen tussen plaatsen aantrekkelijk maken waardoor minder mensen de auto pakken. Het Wierdense deel eindigt tijdelijk op de Kruissteenweg. Wanneer de tunnel onder het spoor Wierden-Deventer klaar is, zal de F35 als voorrangsfietspad verder aangelegd worden. De plannen zijn ook te bekijken op: www.wierden.nl/f35

Meer berichten