Afbeelding

Bieb Wierden al erg enthousiast over proef

Algemeen

WIERDEN - De bibliotheek van Wierden is enthousiast over de eerste resultaten van de proef met een ‘open bibliotheek’. Onder de noemer Open+ kreeg een testgroep van leden en niet-leden een pasje waarmee ze ook buiten reguliere openingstijden in de bibliotheek kunnen komen.

De Wierdense bibliotheek is één van drie bibliotheken in Nederland die dit concept al hebben. De pilot loopt hier enkele weken en de eerste ervaringen zijn positief. Vera Feijer coördineert het project. Zij sprak met Ellen ter Avest, deelnemer van de testgroep. In deze proef krijgen testers met een pasje toegang tot de bibliotheek, zeven dagen per week en van 07.00 tot 23.00 uur. Door de pas te scannen en een persoonlijke pincode in te voeren gaat de deur open en het alarm uit. “De testgroep hebben we gevraagd om eens in de twee weken de bibliotheek te bezoeken en hun ervaringen met ons te delen. Zo vergaren we informatie en kunnen we verbeterpunten doorvoeren.”

Even zoeken
De communicatie met de testgroep verloopt per e-mail. “Zodra ik mij had aangemeld, ontving ik een mailtje met informatie, heldere voorwaarden en een persoonlijke pincode,” geeft Ellen aan. “Ik was erg enthousiast over deze pilot, omdat de bibliotheek voornamelijk open is op momenten dat ik werk. Donderdagavond 15 april stond ik al voor de deur! Ik moest even zoeken hoe het pasje precies gescand moest worden, maar al gauw kon ik mijn persoonlijke pincode intoetsen en kreeg ik toegang. Het werkte perfect.” Omdat sommige mensen wat lastig konden vinden wáár de pas gescand moest worden, werd een foto gestuurd naar de testgroep. Momenteel kunnen mensen alleen in de bieb terecht om boeken op te halen of terug te brengen. Ellen: “Ik kijk ernaar uit om op mijn eigen tijd lekker rond te neuzen in de bibliotheek, hopelijk laten de coronaregels dat snel toe.” Door Open+ wordt de bibliotheek beter benut als maatschappelijke voorziening.

Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 4 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 8 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 12 uur geleden
Afbeelding
Inloop met lunch in De Bron 12 uur geleden
Er kan worden gekozen tussen routes van 12, 25 en 50 kilometer.
Hemelvaartsdag Fietstocht vanaf het Akkerhus Ypelo 14 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 23 apr, 13:42
Tijdens een van de bijeenkomsten werd er opnieuw getrouwd.
Bijeenkomsten 'De Kracht van Herinnering' 23 apr, 12:05
Frank Smit van SVZW scoorde weer twee keer.
SVZW - Achilles '12: Opnieuw volle buit voor de Zwaluwen 23 apr, 10:16