Beeldentuin Mariënheem op haar mooist en weer geopend!

Op de N35 van Nijverdal naar Raalte staat in Mariënheem het prachtige pand De Eikelhof. Ronald Eikelhof houdt zich hier bezig met interieurinrichting. Vrijwel alles op het gebied van antieke en eigentijdse meubels, gordijnen en vloeren is hier te vinden en te verkrijgen. Achter dit pand, aan het oog onttrokken, ligt een waar stukje paradijs; Beeldentuin Mariënheem.

Wanneer je vanuit de gezellige ontvangstruimte de tuin betreedt, en onder een afdak van bloeiende Wisteria (blauweregen) staat, strekt de tuin van 3 hectare zich voor je uit. Het strak gemaaide, glooiende gazon, geurende irissen en azalea’s die momenteel in bloei staan, waterpartijen en een Victoriaans prieel, het geheel nodigt uit om de tuin met haar beelden te gaan ontdekken. 

Lunchterras ook weer open!
Een wandeling door de tuin, die misschien beter als park omschreven kan worden, leidt je langs beelden, heel veel beelden, die hier prachtig tot hun recht komen. Er liggen, staan en hangen grote beelden, kleine beelden, beelden van glas, keramiek of staal. Beelden met kleur of naturel. Elk jaar worden er nieuwe beelden in de tuin geplaatst van kunstenaars uit Nederland en België. Ga lekker zitten op één van de terrassen, neem even pauze en geniet van de uitzichten, van de tentoongestelde objecten en van een hapje en een drankje. Peter Groen: “Vergeet niet het lunchterras te vermelden, want daar is het naast prettig zitten ook heel smakelijk lunchen.“

 “We ontvangen nu, door de maatregelen, alleen mensen uit Nederland, maar straks ook weer uit Duitsland en België. Het is hier altijd prachtig, maar half mei tot half april is de tuin op haar mooist. De beelden worden gemaakt door vele kunstenaars. En ze zijn allemaal te koop”, vertelt Peter. Samen met Ronald heeft hij de beeldentuin gecreëerd achter De Eikelhof nadat hun privétuin niet meer groot genoeg was om de beelden te exposeren. 

Peter: “Goed advies geven over de beelden, hoort er ook bij. Mensen hebben soms een specifiek beeld in hun hoofd en waar het thuis moet komen te staan, en als ze daar dan met mij dan over praten, krijg ik wel eens heel andere ideeën en deel deze met hen. Soms vindt men niet direct het perfecte beeld voor een bepaalde plek, maar worden ze hier wel direct verliefd op een ander object. Dan kom ik met suggesties waar ze dat beeld dan ook nog zouden kunnen plaatsen. Gewoon even op een andere manier kijken.”

Beeldentuin Mariënheem is zo’n idyllische plek, dat het bij uitstek geschikt is voor een bruidsreportage. Als je geïnteresseerd bent, kun je bellen of mailen voor informatie of reserveringen. 

Meer berichten